Καρασμάνης: Παρατείνεται για ένα ακόμη χρόνο η εφαρμογήτου Νόμου για τους Δασεργάτες

karasmanis

Μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο Γιώργος Καρασμάνης πέτυχε να δοθεί παράταση προσαρμογής των Δασικών Συνεταιρισμών στο Νόμο ¨4423/2016 Δασικές Οργανώσεις και άλλες Διατάξεις¨ για ένα ακόμη έτος, δηλαδή μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο πρώην Υπουργός, επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή ο παραπάνω Νόμος αντιμετωπίστηκεμε επιφύλαξη από την πλευρά των δασεργατών, δεδομένου ότι μετέβαλε πρακτική δεκαετιών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τοπικές και ειδικές συνθήκες. Τόνισε ακόμη ότι πρόκειται για ένα ευαίσθητο τμήμα των εργατών γης της πατρίδας μας, με ιδιαιτερότητες πουσχετίζονται τόσο με το περιβάλλον όσο και με την ίδια τη φύση της απασχόλησής τους, συνεπώς, κρίνεται σκόπιμη η παράταση εφαρμογής του νόμου, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση για την καλύτερη αντιμετώπιση των πρακτικών ζητημάτων πουαναφύονται.

Με αυτά τα επιχειρήματα, ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε τροπολογία η ο οποία έγινε αμέσως αποδεκτή από τονΥπουργό, θα ενσωματωθεί στο πρώτο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς μέρες στη Βουλή και θα ψηφιστεί. Αυτονόητο είναι ότι στο διάστημα της παράτασης που θα μεσολαβήσει, ο Γιώργος Καρασμάνης, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των δασεργατών, θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη βελτίωσητου νομοθετικού πλαισίου, ώστε η τελική διαμόρφωση του Νόμου να αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αρχική διατύπωση.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*