Καρασμάνης: Ομιλία στη Βουλή με αναφορές στα Δικαστικά Μέγαρα Έδεσσας και Γιαννιτσών, στις αμοιβές ασκούμενων Δικηγόρων και για προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων

karasmanis

Σημαντικά θέματα που αφορούν και στον Νομό μας, έθιξε ο Γιώργος Καρασμάνης με την ομιλία του στη Βουλή, σε συζήτηση επί Νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα ο πρώην Υπουργός:

Αναφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας που ήδη έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΣΔΙΤ για την κατασκευή του. Τόνισε επίσης την ανάγκη ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και του Δικαστικού Μεγάρου Γιαννιτσών, ως έργου που πληροί όλες τις προϋποθέσεις, καταθέτοντας μάλιστα στα Πρακτικά και σειρά εγγράφων από παρεμβάσεις του που πιστοποιούν την απόλυτη ωριμότητά του για κατασκευή.

Κάλεσε δε και τον Υπουργό Δικαιοσύνης να επισκεφτεί την Πέλλα για να διαπιστώσει ¨από πρώτο χέρι¨ την απαράδεκτη σημερινή κατάσταση των δικαστικών αιθουσών.

Σε ό,τι αφορά στο Νομοσχέδιο, ¨στάθηκε¨ σε σημαντικές διατάξεις του, όπως:

Για τους νέους δικηγόρους για τους οποίους ο χρόνος άσκησης αυξάνεται από έξη σε δώδεκα μήνες, αλλά με μισθό 600 ευρώ το μήνα από κοινοτικά κονδύλια.

Για την πρόβλεψη να προσληφθούν δικαστικοί υπάλληλοι από τους επιλαχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς.

Ακολουθούν το βίντεο 🎬με την ομιλία του πρώην Υπουργού.

https://www.facebook.com/NDkarasmanis/videos/3267152800074293

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*