Καρασμάνης: Μην τολμήσετε να εξαιρέσετε το Φράγμα Αλμωπαίου (Καλής) από την απόφαση που θα υπογράψετε

karasmanis

Το μήνυμα προς την απερχόμενη Κυβέρνηση και, ειδικότερα προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι η κραυγαλέα αδικία και οι εξοργιστικές μεθοδεύσεις τους με το Φράγμα Αλμωπαίου δεν θα περάσουν, έστειλε ο Γιώργος Καρασμάνης με μία ακόμη – την έβδομη! – Ερώτησή του στη Βουλή για το τεράστιο αυτό θέμα. Και καλεί τον αρμόδιο Υπουργό ούτε καν να διανοηθεί στον απομένοντα ένα μόλις μήνα της θητείας του, να εκδώσει απόφαση για την κατασκευή έργων, χωρίς σ’ αυτά να περιλαμβάνεται το Φράγμα Αλμωπαίου!
Για αυτό το «έργο ζωής» για τη Πέλλα – και όχι μόνον – ο πρώην Υπουργός έχει δώσει επί σειρά ετών πραγματικές ¨μάχες¨ για να αναδείξει την τεράστια αναπτυξιακή σημασία του από πολλές πλευρές:
Θα αρδεύσει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στις πεδιάδες Αλμωπίας, Σκύδρας και Γιαννιτσών καθώς επίσης είναι και σημαντικό έργο για την Κεντρική Μακεδονίας συντελώντας στην προστασία του Περιβάλλοντος (Τάφρος Τ66 ).
Θα τονώσει σημαντικά την οικονομία του Νομού, καθώς τα κοινοτικά προγράμματα με τον πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα τους θα ¨ρίξουν¨ στην τοπική οικονομία κοντά στα 500 εκατομμύρια και θα δημιουργήσουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε εργατικό, τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό.
Με τη λίμνη που θα δημιουργηθεί, θα δώσει νέα δυναμική στην τουριστική ανάπτυξη, σε επιχειρηματικές δραστηριότητες καθώς και στην ανάδειξη και ανάπτυξη του φυσικού πλούτου της περιοχής και γενικότερα του Νομού. Σε συνδυασμό δε με τα άλλα αξιοθέατα του τόπου μας – Καταρράκτες της Έδεσσας, Χιονοδρομικό Καϊκματσαλάν, Λουτρά Πόζαρ, Ναυταθλητικό Κέντρο Λουδία, Μουσείο Πέλλας, Μονή Αρχαγγέλου θα αποτελέσει ακόμη έναν πόλο έλξης επισκεπτών.
Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους κάποιοι, ότι τα παραμύθια τέλειωσαν. Ότι ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση του Καρασμάνη προς τους συντοπίτες μας: Όσα προσκόμματα και αν έβαλαν ως τώρα, ή και όσα αν επιχειρήσουν ακόμη να βάλουν για την υλοποίηση αυτού του έργου πνοής για τον Νομό μας, το Φράγμα Αλμωπαίου θα γίνει!

Ακολουθεί η ΕΡΩΤΗΣΗ
ΘΕΜΑ: «Κατέρρευσαν και τα τελευταία ¨ψευτοεπιχειρήματά¨ σας για αναβολές στο μεγάλο έργο του Αλμωπαίου»!
Ο Ερωτών έχει καταθέσει προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης 6 (έξη) συνολικά Ερωτήσεις, για το Φράγμα Αλμωπαίου – Καλής. Την τελευταία πριν περίπου ενάμισι μήνα (με αίτημα και κατάθεσης εγγράφων) που, ακόμη, δεν έχει απαντηθεί!
Με τις Ερωτήσεις αυτές ο υπογράφων αποκάλυπτε τις συστηματικές μεθοδεύσεις και της σημερινής Κυβέρνησης, με προσχηματικές εξοργιστικές προφάσεις και αβάσιμα ψευτοεπιχειρήματα για συνεχείς αναβολές στην κατασκευή του Φράγματος. Και κατήγγελλε για πολλοστή φορά, ότι συντελείται μια εξοργιστική αδικία σε βάρος της Πέλλας η οποία στερείται ένα έργο πολλαπλής και τεράστιας σημασίας, αναπτυξιακής και οικονομικής, που θα αρδεύσει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στις πεδιάδες Αλμωπίας, Σκύδρας και Γιαννιτσών αλλά θα προστατέψει το Περιβάλλον της Κεντρικής Μακεδονίας (Τάφρος Τ66), θα τονώσει σημαντικά την οικονομία του Νομού και θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.
Ο Ερωτών, με τις ενέργειές του και με τις έξη (6) μέχρι χθες Ερωτήσεις του, έχει κατ’ επανάληψη αναδείξει και καταθέσει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν και πιστοποιούν, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι το έργο είναι πλέον «ώριμο» προς κατασκευήν. Και αναγκάζεται σήμερα να καταθέσει την παρούσα έβδομη (7η) Ερώτηση για να αποδείξει ότι: Και τα τελευταία δύο δήθεν ¨επιχειρήματα¨ που η ηγεσία του Υπουργείου προβάλει ως λόγους για νέα καθυστέρηση – δηλαδή τη διάνοιξη δασικού δρομίσκου λίγων εκατοντάδων μέτρων για την διέλευση του γεωτρύπανου και την πρόσληψη συμβασιούχου… αρχαιολόγου για να επιστατεί – είναι απλώς ¨προφάσεις εν αμαρτίες¨!
ΕΠΕΙΔΗ, οποιοσδήποτε επιστήμονας μελετητής σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και αν ερωτάται, απαντά ότι η κατασκευή αυτού του μικρού δασικού δρομίσκου, δεν αποτελεί βασικό στοιχείο του έργου, ούτε ¨συνοδό έργο¨ του Φράγματος, και δεν συνιστά ¨αιτία μη ένταξης¨ στην υπουργική απόφαση για την υλοποίησή του. Και ότι σε κάθε περίπτωση, η ολοκλήρωση της μελέτης για την διάνοιξη απαιτεί λίγα εικοσιτετράωρα…
ΕΠΕΙΔΗ, πρόκειται για έναν δρόμο προσωρινό, μόνον για να περάσει το γεωτρύπανο που θα πραγματοποιήσει τις γεωτρήσεις και ο οποίος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα ¨επανέλθει¨ και θα αποδοθεί στην προτεραία φυσική του κατάσταση…
ΕΠΕΙΔΗ, η πρόσληψη του συμβασιούχου αρχαιολόγου που θα επιστατήσει στο έργο της διάνοιξης του δρομίσκου, αποτελεί υποχρέωση της κατασκευαστικής εταιρίας…
ΕΠΕΙΔΗ, πριν από δέκα ημέρες, η ηγεσία του Υπουργείου εξήγγειλε την κατασκευή 32 (τριάντα δύο) έργων, χωρίς σ΄αυτά να περιλαμβάνεται το Φράγμα Αλμωπαίου, αν και πληροί όλες τις προϋποθέσεις…
ΕΠΕΙΔΗ, σήμερα, έχουν καταρρεύσει και τα τελευταία δύο ψευδοεπιχειρήματα – προφάσεις, δηλαδή οι ¨αστειότητες¨ με τη διάνοιξη του δρομίσκου και την πρόσληψη του εποχικού αρχαιολόγου…
ΚΑΛΕΙΤΑΙ ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
• Στην απόφαση που θα υπογράψει για τα 32 προαναφερθέντα έργα, να εντάξει άμεσα και το Φράγμα Αλμωπαίου (Καλής)!
• Να μη διανοηθεί καν, στη εκπνοή της υπουργικής θητείας του, να διαπράξει μια κατάφωρη αδικία και μια εξόφθαλμη αυθαιρεσία σε βάρος ενός ακριτικού και προβληματικού Νομού, αλλά και σε βάρος ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας!

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιώργος Καρασμάνης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*