Καρασμάνης: Επιλύεται το πρόβλημα της καταβολής του συνόλου το βοηθήματος (ΒΟΕΑ) στα τέκνα των στελεχών στρατού και σωμάτων ασφαλείας

karasmanis

Είναι γνωστό ότι με τις διατάξεις του Ν. 4472/2017 καταργήθηκαν από 1-1-2017 οι μισθολογικοί βαθμοί, και το προσωπικό του Στρατού Ξηράς και της ΕΛ.ΑΣ. κατατάσσεται πλέον σε μισθολογικά κλιμάκια ανάλογα με την προέλευσή του.

Το γεγονός αυτό όμως, δημιούργησε από τότε μέχρι σήμερα πρόβλημα στην χορήγηση Βοηθήματος Οικογενειακής/Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) στα τέκνα – δικαιούχους των στελεχών Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), καθόσον δεν έχει ακόμα μέχρι και σήμερα προσδιορισθεί ο αριθμός των μεριδίων που αντιστοιχεί σε κάθε κλιμάκιο.

Ο Γιώργος Καρασμάνης με την υπ’ αριθμ. 4676/01-03-2021 Ερώτηση του στη Βουλή προς τους αρμοδίους Υπουργούς είχε ήδη ζητήσει να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να δοθεί το ταχύτερο δυνατόν τέλος σε μια χρονίζουσα εκκρεμότητα και, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, να καταβληθεί το οφειλόμενο μέχρι σήμερα υπόλοιπο, και στο εξής, να καταβάλλεται κανονικά και στο σύνολό του το ΒΟΕΑ.

Ο πρώην Υπουργός εξαιτίας της καθυστέρησης επίλυσης του προβλήματος, κατέθεσε εκ νέου αναφορά στη Βουλή επιμένοντας στην αναγκαιότητα της καταβολής του συνόλου του ΒΟΕΑ, καθόσον το ποσό είναι σημαντικότατο οικονομικό βοήθημα για τον προγραμματισμό της περαιτέρω επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής των δικαιούχων.

Σύμφωνα με την απάντηση που δόθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο η τελική μορφή του Σχεδίου Νόμου πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να επιλυθεί η υφιστάμενη εκκρεμότητα.

Παρατίθεται αυτούσια η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας :

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*