Καρασμάνης: Εμβληματική η φετινή επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Karasmanis-Giorgos

Σε δήλωση για τη φετινή επέτειο με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 προχώρησε ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Γιώργος Καρασμάνης.

Δείτε τι έγραψε στο Facebook:

Η φετινή εμβληματική επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας, δεν είναι μόνον οι άσβεστες μνήμες ενός λαού και του υπέρ πάντων αγώνα του για την Απελευθέρωση από έναν βάρβαρο ζυγό.

Είναι το διαχρονικό μήνυμα Εθνικής Ομοψυχίας, που η Πατρίδα μας – «Τούτος ο Κόσμος ο Μικρός ο Μέγας» που ύμνησε ο Οδυσσέας Ελύτης – στέλνει προς κάθε κατεύθυνση και με πολλούς αποδέκτες: Ότι οι Έλληνες Ενωμένοι, είμαστε πάντοτε έτοιμοι και ικανοί για το ¨ακατόρθωτο¨!

Είναι ακόμη η ανεξίτηλη σφραγίδα στον άρρηκτο δεσμό του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία που σφυρηλάτησε την πίστη και την αδιαπραγμάτευτη αποφασιστικότητά μας για Ελευθερία και Ανεξαρτησία.

Και σ’ εκείνους, τους μπροστάρηδες στους αγώνες του Έθνους που έδωσαν τα πάντα – και τη ζωή τους – για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής με τον συγκλονιστικό στίχο του μεγάλου Γάλλου Φιλέλληνα, ποιητή και στοχαστή Φρεντερίκ Μιστράλ:«Κι αν πρέπει να πεθάνουμε για την Ελλάδα, Θεία θα είναι Δάφνη. Μια φορά κανείς πεθαίνει»!

Περήφανοι και Ευλογημένοι που είμαστε Έλληνες.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*