Καρασμάνης: Απάντηση στον κ.Τσίπρα για τα δήθεν άδεια ταμεία και τους δήθεν ανύπαρκτους Ευρωπαϊκούς πόρους που είπε ότι βρήκε η κυβέρνηση του

karasmanis2

Φαίνεται ότι οι συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, εξακολουθούν να μην τον ενημερώνουν σωστά, όπως άλλωστε γινόταν και επί πρωθυπουργίας του – γεγονός το οποίο, τότε, είχε επανειλημμένα επισημάνει ο Γιώργος Καρασμάνης με συγκεκριμένα στοιχεία. Διαφορετικά, δεν εξηγείται η ατυχής αναφορά του κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ότι η Κυβέρνησή του βρήκε ¨άδεια ταμεία¨ και ¨ανύπαρκτους Ευρωπαϊκούς πόρους ¨! Είναι λοιπόν προφανές ότι και αυτή τη φορά, οι συνεργάτες του, είτε δεν ενημέρωσαν είτε παραπληροφόρησαν τον ίδιο ή τους λογογράφους του για την αλήθεια, και τον εξέθεσαν αποσιωπώντας την πραγματικότητα, όπως ότι:

· Στην Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και επί υπουργίας Καρασμάνη καταρτίστηκε και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ΠΑΑ 2013-2020 (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) με 6 (έξη) δις ευρώ κοινοτικούς πόρους για είκοσι (20) αναπτυξιακά μέτρα που, με τον πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα τους θα απέφεραν τεράστια οφέλη στην αγροτική μας οικονομία, στο αγροτικό εισόδημα, στις τοπικές κοινωνίες αλλά και γενικότερα στην εθνική μας οικονομία.
· Παραδώσαμε επίσης, με το Πρόγραμμα ΕΠΑλΘ για την αλιεία, 523,4 εκατομμύρια – καταφέρνοντας να διπλασιάσουμε για πρώτη φορά από συστάσεως της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα κονδύλια του συγκεκριμένου Προγράμματος.
Δυστυχώς, και τα δύο αυτά Προγράμματα, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επί σχεδόν μια πενταετία αφέθηκαν αναξιοποίητα και τα χρήματα στα ταμεία των Βρυξελλών! Όπως ακόμη, λόγω της αδράνειάς τους, αφέθηκε να χαθεί και 1,5 δις ευρώ από το προηγούμενο ΠΑΑ 2007-2013.
Επειδή δε ο κ. Τσίπρας παρουσιάζοντας τα ¨πρώτα βήματα¨ μιας νέας Κυβέρνησής του – αν και όταν επανέλθει – είπε ότι θα δώσει στους αγρότες ¨επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο ως μέτρο που θα μειώσει στο κόστος παραγωγής και θα τους δώσει ανάσες¨, ξέχασαν και εδώ οι συνεργάτες του να ¨υπενθυμίσουν¨ στον λογογράφο του, ότι η δική τους Κυβέρνηση κατάργησε την επιστροφή του ειδικού φόρου και μάλιστα, τον αύξησε κατά 22%, μαζί με την αύξηση και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο από 14% στο 24%! Κι’ αυτό, πέρα από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών από το 13% στο 22% έως 42%!! Και ακόμη ότι – για πρώτη φορά – φορολόγησε τις κοινοτικές επιδοτήσεις, ότι αύξησε κατά 50% το συντελεστή των ασφαλίστρων αυτοκινήτων για αγροτική χρήση…

Όπως αύξησε και τον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, την εισφορά υγείας κατά 50% στις αγροτικές συντάξεις, σχεδόν πενταπλασίασε (από 2,2% στο 10%) την εισφορά αλληλεγγύης, και διπλασίασε την προκαταβολή φόρου!
Ακόμη ο κ. Τσίπρας, θα είχε αποφύγει την γενικόλογη αναφορά του για τα ¨αδειανά ταμεία¨ που δήθεν παρέλαβε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν τον είχαν ενημερώσει ότι στο ταμείο του ΕΛΓΑ εμείς παραδώσαμε 132 εκατομμύρια – εκ των οποίων τα 120 εκατομμύρια σε ¨κλειστές¨ προθεσμιακές καταθέσεις, και με εξοφλημένες όλες τις υποχρεώσεις του Οργανισμού για το 2014.

Επειδή επίσης αναφέρθηκε ειδικά και στην κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της, ατυχώς και εδώ είχε ελλιπή ενημέρωση. Αλλιώς θα γνώριζε άλλο ένα ¨κατόρθωμα¨ των αρμόδιων της Κυβέρνησής του για το μείζον αυτό ζήτημα : Ότι εμείς για τον αγροτικό τομέα που πλήττεται βαρύτατα από τα συχνότατα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών, προνοήσαμε. Είχαμε – μεταξύ άλλων – καταρτίσει και το μέτρο Μ17 με προϋπολογισμό 200 (διακόσια) εκατομμύρια, ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής για την ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ και τη διασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματος των παραγωγών μας.

Και αυτό το μέτρο, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν που το κατάργησε!

Γι’ αυτό, ο κ. Τσίπρας, καλό θα είναι κάποια στιγμή να επιστήσει την προσοχή των συνεργατών του για την πλήρη και, κυρίως, για τη σωστή ενημέρωσή του…

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*