«Καμπανάκι» από τον διοικητή της Πολιτικής Αεροπορίας – «Να μην έχουμε αεροπορικά Τέμπη»

«Καμπανάκι» κινδύνου για την ασφάλεια στην Πολιτική Αεροπορία έκρουσε ο πρώην διοικητής της ΕΡΓΟΣΕ και νυν διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας στη Βουλή και την Εξεταστική Επιτροπή για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Τσίτουρας, ο οποίος, από το 1996 έως το 2004, υπήρξε διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της ΕΡΓΟΣΕ έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για την ασφάλεια στις πτήσεις. «Το έχω αναφέρει στους υπουργούς μου, δεκάδες φορές μέχρι και πρόσφατα, διότι το τελευταίο διάστημα είχαμε έλεγχο από τον διεθνή οργανισμό πολιτικής αεροπορίας [..] για τα θέματα ασφαλείας στις αερομεταφορές και η λέξη που χρησιμοποιώ πολλές φορές είναι, προς Θεού, να προχωρήσουμε γρήγορα σε κάποιους τομείς, να μην έχουμε τα αεροπορικά Τέμπη», είπε εμφανώς συγκινημένος και πρόσθεσε ότι, εάν όλα αυτά τα χρόνια η ΕΡΓΟΣΕ λειτουργούσε σωστά και ο ΟΣΕ είχε κατανοήσει πόσο μεγάλη είναι η σημασία του θέματος της συντήρησης, το πιο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας μας θα είχε αποφευχθεί.

Στην αρμόδια επιτροπή, πριν τον κ. Τσίτουρα, κατέθεσε και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Γιαννακός, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στο προσωπικό του ΟΣΕ, λέγοντας πως υπάρχουν χαρακτηριστικά 8 δικλείδες ασφαλείας και είναι ζήτημα, όπως είπε, αν στα Τέμπη τηρήθηκε, έστω, η μία.

Πηγή ethnos.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*