«Ιστορική» η Συμφωνία των Πρεσπών και με την επίσημη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας

mitsotakis dendias

Η Νέα Δημοκρατία επισημοποίησε σήμερα την πλήρη στροφή της όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις ότι δε θα αποδεχτεί τη Συμφωνία.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε να επισημοποιήσει με τον πιο επίσημο τρόπο την πλήρη αλλαγή πλεύσης.

Στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, κυρίων Δένδια και Πομπέο, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναφέρεται απλά, αλλά χαρακτηρίζεται και ως «ιστορική».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο και η μη επίσημη μετάφρασή του:

«The United States and Greece reiterate their support for the integration of all the countries of the Western Balkans into European and transatlantic institutions according to the choice of their citizens. They highlighted Greece’s efforts to this end, noting the continued relevance of the historic Prespes Agreement and North Macedonia’s subsequent accession to NATO, while underscoring the importance of its consistent implementation in good faith»

Δηλαδή:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα επαναλαμβάνουν την υποστήριξή τους για την ένταξη όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε ευρωπαϊκούς και διατλαντικούς θεσμούς σύμφωνα με την επιλογή των πολιτών τους. Τόνισαν τις προσπάθειες της Ελλάδας προς το σκοπό αυτό, σημειώνοντας τη συνεχιζόμενη συνάφεια της ιστορικής συμφωνίας Πρεσπών και της επακόλουθης προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεπούς εφαρμογής της με καλή πίστη.»

Δεν είναι τυχαίο που τα φιλικά προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ΜΜΕ δεν αναφέρονται καθόλου στην παράγραφο αυτού του επισήμου ανακοινωθέντος, προσπαθώντας προς το παρόν να καταστήσουν πιο εύπεπτη την ολίσθηση της Νέας Δημοκρατίας σε θέσεις υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*