Ισραήλ: Η επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας από αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας της Ισλαμικής Τζιχάντ

Ο IDF υποστηρίζει ότι το βίντεο αποδεικνύει πως δεν εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση στο νοσοκομείο. Παράλληλα, «ρίχνει» ξανά τις ευθύνες στην Ισλαμική Τζιχάντ.

Πρόκειται για δορυφορικές εικόνες και βίντεο από drone, που δείχνουν την περιοχή που χτυπήθηκε, το πάρκινγκ του νοσοκομείου όπου ξέσπασε η φωτιά, «μετά από αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας της Ισλαμικής Τζιχάντ», αναφέρει ο IDF.

Σύμφωνα τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, το βίντεο αποδεικνύει πως ένα στοχευμένο χτύπημα των ισραηλινών δυνάμεων δεν θα κατέληγε σε ένα πάρκινγκ και λέει πως χτυπήματα από βόμβες του ισραηλινού στρατού ανοίγουν κρατήρες διαμέτρου 7 με 19 μέτρων και εκεί δεν διακρίνεται κανένας κρατήρας.

«Μία αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ έπληξε το νοσοκομείο Αλ-Αχλί στην πόλη της Γάζας. Πλάνα της IAF (Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία) από την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο πριν και μετά την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ», αναφέρεται.

Παράλληλα, το Ισραήλ δημοσίευσε ηχητικό που ισχυρίζεται πως σε αυτό ακούγονται δύο μαχητές της Χαμάς να παραδέχονται ότι ευθύνεται η οργάνωση για την επίθεση.

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση του ηχητικού που δημοσίευσε το Ισραήλ, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται η ισραηλινή κυβέρνηση:

Μαχητής 1: Πρώτη φορά βλέπουμε πύραυλο να πέφτει έτσι και γι’ αυτό λέμε ότι ανήκει στην Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.

Μαχητής 2: Τι;

Μαχητής 1: Λένε ότι ανήκει στην Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.

Μαχητής 2: Είναι από εμάς;

Μαχητής 1: Έτσι φαίνεται!

Μαχητής 2: Ποιος το λέει αυτό;

Μαχητής 1: Λένε ότι τα θραύσματα από τον πύραυλο είναι τοπικά θραύσματα και όχι όπως τα ισραηλινά θραύσματα.

Μαχητής 2: Τι λες;

Σιωπή

Μαχητής 2: Αλλά ο Θεός να μας ευλογεί, δεν θα μπορούσε να βρει άλλο μέρος για να εκραγεί;

Μαχητής 1: Δεν πειράζει, ναι, τον έριξαν από το νεκροταφείο πίσω από το νοσοκομείο.

Στρατιώτης 2: Τι;

Μαχητής 1: Το έριξαν από το κοιμητήριο πίσω από το νοσοκομείο al Ma’amadani και δεν πυροδότησε σωστά και έπεσε πάνω τους.

Πηγή: ethnos.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*