Ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών για να έρθει το θέμα του Flyover στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Σε απόγνωση πια οι κάτοικοι του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και χιλιάδες άλλοι οδηγοί που κινούνται καθημερινά στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης. Κάποιοι θέλουν να πιστεύουν πως ο περιφερειακός «πετάει» και ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και όσοι κινούνται σε αυτόν λόγω δουλειάς καθημερινά, ζουν το απόλυτο δράμα. Ακόμη χειρότερο από τις λαμαρίνες του μετρό που έκλειναν την Εγνατία της πόλης για περισσότερα από 30 χρόνια…

Σε ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών με στόχο να συζητηθεί το θέμα του Flyover περιφερειακού στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, προχωρά η δημοτική κίνηση «Η Πόλη Ανάποδα», τονίζοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη να τεθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Να ακουστεί η κοινωνία της πόλης και η ερευνητική κοινότητα, να καταθέσουμε όλες οι πλευρές τις θέσεις μας και να πάρουμε μια απόφαση που θα ανακουφίσει τουλάχιστον την πόλη από αυτό τον εφιάλτη. Για αυτό, σας καλούμε να υπογράψετε άμεσα μεταβαίνοντας σε αυτή την ηλεκτρονική φόρμα, ζητώντας από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συμπεριλάβει άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα στην ημερήσια διάταξη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πόλης Ανάποδα:

«Το κυκλοφοριακό εξελίσσεται στο μεγαλύτερο πρόβλημα της καθημερινότητάς μας. Σε μια πόλη ήδη πνιγμένη στο ΙΧ, χωρίς αποτελεσματικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η έναρξη των εργασιών του flyover φαίνεται ότι έδωσε τη χαριστική βολή. Για ένα έργο αμφίβολου οφέλους, αφού αναπαράγει την κυριαρχία του ΙΧ και άρα θα εντείνει το πρόβλημα, οι δρόμοι της πόλης καλούνται να υποστούν για πέντε τουλάχιστον χρόνια ένα κυκλοφοριακό βάρος που φανερά τους υπερβαίνει.

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι, στριμωγμένοι στα λεωφορεία και τα αυτοκίνητά τους, εκατομμύρια χαμένες ώρες εργασίας και ζωής, εκατομμύρια τόνοι εκπομπών καυσαερίων, συνιστούν ένα ανυπολόγιστο κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος, το οποίο καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι και όλες, χωρίς ποτέ να έχουμε ερωτηθεί ή έστω ενημερωθεί για αυτό.

Η νέα δημοτική αρχή, η οποία εκλέχθηκε με την υπόσχεση να ζητήσει την αναβολή των εργασιών μέχρι τουλάχιστον την παράδοση του μετρό, αποποιείται κάθε ευθύνη για το έργο και ισχυρίζεται τώρα ότι παρέλαβε την κατάσταση ως έχει και δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό.

Ως Πόλη Ανάποδα εντείνουμε τη δράση μας μαζί με τις πρωτοβουλίες κατοίκων, ενάντια στον flyover, ενάντια στην κυριαρχία του ΙΧ, για μια ουσιαστική στροφή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και μια ριζικά διαφορετική αντίληψη της βιώσιμης κινητικότητας για όλους και όλες μας.

Ταυτόχρονα, είναι επιτακτική η ανάγκη να τεθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να ακουστεί η κοινωνία της πόλης και η ερευνητική κοινότητα, να καταθέσουμε όλες οι πλευρές τις θέσεις μας και να πάρουμε μια απόφαση που θα ανακουφίσει τουλάχιστον την πόλη από αυτό τον εφιάλτη. Για αυτό, σας καλούμε να υπογράψετε άμεσα μεταβαίνοντας σε αυτή την ηλεκτρονική φόρμα, ζητώντας από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συμπεριλάβει άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα στην ημερήσια διάταξη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Πόλη Ανάποδα».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*