Ιδρύεται αστυνομικό Σώμα για τα πανεπιστήμια – Μητσοτάκης: Τέλος ο φασισμός

astynomia panepistimia

Μέτρα για τα πανεπιστήμια αποφασίστηκαν μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πρυτάνεις

Σώμα προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, το οποίο θα έχει ειδική εκπαίδευση, θα εδρεύει στις σχολές, το οποίο θα φροντίζει για την αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών στο χώρο των ΑΕΙ και όταν απαιτείται θα ζητεί τη συνδρομή της Αστυνομίας, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων.

Οπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα κινούνται σε τρεις άξονες. Φύλαξη, πρόσβαση, αυστηροποίηση ποινών θα είναι οι ενέργειες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των φαινομένων ανομίας σε δημόσια πανεπιστήμια. Ο ίδιος ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Δημήτρης Μπουραντώνης, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους, παρά την οδυνηρή του εμπειρία, μίλησε σε ήπιους τόνους επιμένοντας ότι τα ιδρύματα πρέπει να έχουν ειδικό προσωπικό – ακαδημαϊκό – φύλαξης.

«Όπως αποστρέφουμε όλοι το βλέμμα από την εικόνα του όμηρου Πρύτανη, έτσι πρέπει να δούμε κατάματα τα γεγονότα. Μετα την τιμωρία της Χρυσής Αυγής έχει έρθει και η ώρα να αντιμετωπίσουμε την άλλη όψη του παρακράτους, αυτού που αυτή τη φορά φορά αριστερό προσωπείο. Και ο φασισμός μπορεί να αλλάζει χρώματα αλλά έχει την ίδια ουσία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτός ο ιδιότυπος φασισμός, γιατί περί φασισμού πρόκειται άσχετα αν φορά άλλον ιδεολογικό μανδύα, θα τελειώσει. Και καθώς η Ελλάδα θα μπει στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα δεν θα φοβηθεί αυτούς τους εκφραστές του παρακράτους και θα αναμετρηθεί μαζί τους και τελικά θα τους νικήσει», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*