
Η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη είναι μόλις 28 ετών και είναι η σεφ του ελληνικού κοινοβουλίου εδώ και έναν χρόνο. Μιλά στη «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και στη δημοσιογράφο Κέλλυ Μ. Κοντογεώργη για τα πιάτα της που έχουν κάνει αίσθηση στη Βουλή, τους γονείς και τον σεφ που αγαπά περισσότερο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη έχει μακρινή συγγένεια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πατέρας της, Γιάννης Μητσοτάκης ήταν δεύτερο ξάδελφος του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Η 28χρονη πάντως δε νιώθει ότι έχει να κρύψει κάτι και σίγουρα ότι κατέχει ένα τόσο σημαντικό πόστο δεν οφείλεται σε αυτή τη συγγένεια αλλά στις εξαιρετικές σπουδές της στην πιο διάσημη γαλλική σχολή μαγείρων, τη «Le Monde», όπου οι συμμαθητές της, την αποκαλούσαν model chef.
Το ότι ασχολήθηκα με τη μαγειρική το οφείλω στους γονείς μου
«Το ότι ασχολήθηκα με τη μαγειρική το οφείλω στους γονείς μου, και ειδικά στον μπαμπά μου που με προέτρεψε να ασχοληθώ με αυτό στο οποίο ήμουν καλή και αγαπούσα. Είχα διαβάσει πολύ για να δώσω Πανελλαδικές. Ήθελα να γίνω αξιωματικός της Αστυνομίας. Είχα στρεσαριστεί πολύ. Τελικά τη λύση την έδωσε ο μπαμπάς μου. Κάναμε έρευνα μαζί και στα 18 μπήκα στη σχολή. Παράλληλα, εργαζόμουν σε μικρά εστιατόρια μέσω αγγελιών. Δεν πήγα πουθενά συστημένη, μέχρι να φτιάξω τον κύκλο μου» ανέφερε στη συνέντευξή της η 28χρονη Κωνσταντίνα Μητοστάκη.
Οι πελάτες είναι πολύ πιο απαιτητικοί
«Οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης γευματίζουν συχνά στο εστιατόριο, όπως και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και ο Βασίλης Στίγκας και ο Δημήτρης Νάτσιος. Ο Αλέξης Τσίπρας προτιμά να παραγγέλνει στο γραφείο του, ενώ κάποιες φορές έχουν γίνει παραγγελίες και από το πρωθυπουργικό γραφείο» πρόσθεσε η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη. «Οι πελάτες είναι πολύ πιο απαιτητικοί σε σχέση με τα άλλα εστιατόρια. Υπάρχουν παραγγελίες όπως κοτόπουλο medium rare ή χοιρινό, δύο κρέατα που πάντως δεν παίρνουν βαθμό ψησίματος.
Τα πιάτα της που είναι must στο ελληνικό Κοινοβούλιο «είναι η γαλλική φασολάδα. Είχε γίνει χαμός με την cassoulet, δεν περίμενα να αρέσει τόσο. Το δεύτερο είναι το κοτόπουλο γιακιτόρι και το τρίτο τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ και τρούφα».
Κάντε το πρώτο σχόλιο