Η πολιτική πέθανε, ζήτω η “νέα πολιτική”! – Μάχη σε δύο δήμους, αλλαγή σε έναν και ξεκάθαρο προβάδισμα στην Σκύδρα

Το τελευταίο διάστημα οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και μάλιστα με τις “ευλογίες” της Κυβέρνησης καθώς διαφορετικά θα έπρεπε να μιλάμε για τα 2€ το λίτρο βενζίνης, την ακρίβεια που καταπίνει ότι pass ανακοινώνει ο Πρωθυπουργός και το πόσο απροστάτευτη είναι η χώρα σε κάθε είδους κακοκαιρία.

Στις εκλογές λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ κανείς δε μπορεί να καταλάβει από που προκύπτει αυτή η ευφορία στα στελέχη του (μέχρι και νάτος νάτος ο Πρωθυπουργός” φώναξαν) για αλλαγή και για ένα κοινωνικό ρεύμα από την εκλογή του Κασσελάκη. 75.000 μέλη του κόμματος που τον ψήφισαν δε συνιστούν κανένα κοινωνικό ρεύμα.

Μάλιστα “με το καλημέρα” πέρα από την έντονη κριτική στο νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και με παρομοιάσεις όπως Πέπε Γκρίλο ή Τραμπ άρχισαν και οι παραιτήσεις αρκετών στελεχών καθώς βλέπουν ότι το καράβι έχει χάσει τον προσανατολισμό του και προχωράει με τη λογική “πάμε και όπου βγει”.

Ήταν σίγουρο ότι η Έφη Αχτσιόγλου δεν θα δεχόταν οποιαδήποτε θέση και αν της πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης. Σίγα μην ήθελε να συμμετάσχει σε αυτό το κόμμα υπό τον Κασσελάκη που τα προστάγματα και την εποπτεία θα την έχουν Πολάκης, Παππάς και Τζάκρη. Βέβαια η δικαιολογία της «έλλειψης ενέργειας» δεν ήταν ιδιαίτερα πειστική, καθώς θεωρητικά θα μπορούσε να ήταν πρόεδρος του κόμματος σήμερα, οπότε και θα έπρεπε να είχε ενέργεια!

Ο Μητσοτάκης αριστερά του έχει το ΠΑΣΟΚ που κοιτάει περισσότερο προς το ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κρατήσει τις δυνάμεις του, το ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κλίμα μεγάλης εσωστρέφειας με μεγάλη πιθανότητα διάσπασης και δεξιά του έχει κόμματα που ασχολούνται με τα “τσιπάκια” στις νέες ταυτότητες. Και κάπως έτσι προκύπτει το σταθερό 41%.

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός με το νομοσχέδιο που θα φέρει η Κεραμέως για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων στους φορείς του Δημοσίου γλιτώνει και τις πιέσεις από κάθε λογής πολιτικά και οικονομικά κέντρα για τοποθέτηση συγκεκριμένων ανθρώπων (πχ πολιτευτές) σε θέσεις ευθύνης στο κρατικό μηχανισμό. Μάλιστα οι νέοι μάνατζερ θα έχουν συμβόλαιο επίτευξης στόχων με μπόνους παραγωγικότητας, αλλά αν αποτυγχάνουν, θα βλέπουν την έξοδο.

Γκρίνια και πολλές κουβέντες μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα με το πιο δεξιό της μέρος έχει δημιουργήσει η εμμονή του οικονομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη για τη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Ιδιαίτερα μετά την εκλογή Κασσελάκη η ΝΔ αποδυναμώνεται σε ένα πολύ μεγάλο ακροατήριο.

Στα της Πέλλας τώρα κορυφώνεται η μάχη και η αγωνία στα στρατόπεδα των συνδυασμών αλλά των ίδιων των υποψηφίων συμβούλων στην τελική ευθεία για την 8η Οκτωβρίου

Μεγάλη μάχη αναμένεται για το Δήμο Πέλλας, η δυάδα του συνδυασμών μεταξύ Στάμκου, Καστερίδη και Φουντουκίδη που θα πάει στον 2ο γύρο θα κρίνει και τον νικητή.

Στην Έδεσσα το προβάδισμα Μουράτογλου στην Έδεσσα καλύπτεται από το προβάδισμα του συνδυασμού Κοινωνία σε Κίνηση του Γιάννη Τσεπκεντζή στον παλιό Δήμο Βεγορίτιδας και όλα δείχνουν ντέρμπι. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η όξυνση του προεκλογικού κλίματος και από τους δύο συνδυασμούς.

Στην Αλμωπία υπάρχει αυτή η ισχυρή παράδοση με τη μη εκλογή του ίδιου Δημάρχου για 2η θητεία, που απ’ όσο λένε ορισμένοι γνώστες της ανθρωπογεωγραφίας της περιοχής θα διατηρηθεί.

Στην Σκύδρα τα πράματα είναι ξεκάθαρα.

Τέλος μεγάλη μάχη γίνεται στην περιφέρεια και ειδικότερα στους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του Τζιτζικώστα. Ο καθένας και η καθεμιά με την δική τους προσέγγιση. Άλλοι οργώνουν τα χωριά χωρίς τυμπανοκρουσίες, άλλοι θεωρούν ειδικά μετά τον Κασσελάκη ότι πρώτα η εικόνα και έπεται η πολιτική και άλλοι έχουν “καθίσει” στις υποσχέσεις στήριξης από τους βουλευτές της Νέα Δημοκρατίας του νομού.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*