Γιατί ο Κυριάκος «ζεσταίνει» τις μηχανές της ΝΔ?

mitsotakis synedrio nd

Υπό άλλες προϋποθέσεις, η σημερινή μέρα μπορεί να ήταν μέρα…εορτασμών για τη ΝΔ που ιδρύθηκε σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια. Όμως, οι μεγάλες φιέστες δεν είναι του στυλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, βεβαίως, αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να κρατήσει ζεστό το κόμμα. Άλλωστε, πολύ σύντομα, και εκλογές να μην κάνει, ο μηχανισμός θα πρέπει να μπει σε κίνηση. 

Κάπως έτσι, τη σημερινή μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα την αφήσει να περάσει με μια απλή αναφορά. Πιο συγκεκριμένα, θα βρεθεί σε μεγάλη εκδήλωση που οργανώνει η Τοπική Οργάνωση της ΝΔ στην Παιανία. Θα είναι έτσι μια ευκαιρία να «ζεστάνει» κάπως περισσότερο το κόμμα, το οποίο ούτως ή άλλως έχει μπει σε τροχιά εσωκομματικών εκλογών (στις 24/10) για την ανάδειξη κομματικών προέδρων νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων, αλλά και την εκλογή συνέδρων για το συνέδριο που θα γίνει είτε το πρώτο είτε το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου. 

Θα γίνουν, δε, ενδιαμέσως και αλλαγές στο κόμμα, με το βλέμμα στις εκλογές. Να σας πω μια αλλαγή που μαθαίνω: ο νυν γενικός γραμματέας Γιώργος Στεργίου ίσως μπει στην κυβέρνηση ως γενικός γραμματέας κάποιου υπουργείου και ίσως επιλέγει ένα στέλεχος από τη νέα γενιά ως γραμματέας. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, για παράδειγμα, θα ήταν μια καλή εναλλακτική. 

Και μπορεί, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι εκλογές δεν θα γίνουν άμεσα, ο ίδιος όμως φροντίζει σιγά σιγά να ζεστάνει τις μηχανές του κόμματος, ενώ και ο ίδιος βγαίνει και θα βγαίνει πολύ περισσότερο από το γραφείο του, επιστρέφοντας στις περιοδείες. 

Άλλωστε, όπως και να το κάνεις, οι επόμενες εκλογές είναι πλέον χρονικά πιο κοντά εν σχέσει με τις προηγούμενες, μετά τη συμπλήρωση δύο ετών από την εκλογική νίκη της ΝΔ.

Ο εξ απορρήτων

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*