Γιάννου: Νοιώθω την ανάγκη να απολογηθώ, ενώ θα έπρεπε να το κάνουν αυτοί που διαχειρίζονται την Κυβερνητική πολιτική

giannou dimitris dimos edessas

Η σιωπή δεν είναι ούτε ανοχή, ούτε ενοχή!

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το μεγάλο θέμα στις διάφορες κλινικές του Νοσοκομείου μας, έσκυψα στο πρόβλημα θέλοντας να δώσω λύση και όχι προσδοκώντας πολιτικό κέρδος.Επικαλούμαι το προσωπικό της Μαιευτικής Κλινικής, που όταν τέθηκε θέμα αναστολής της λειτουργίας της έκανα ό,τι ήταν δυνατόν στο πλαίσιο του θεσμικού μου ρόλου προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος. Το ίδιο έκανα και με την Παθολογική Κλινική όταν εμφανίστηκε το οξύτατο πρόβλημα.

Προφανώς, η επίσκεψή μου στην Υφυπουργό Υγείας, κα. Γκάγκα, δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αφού διαπιστώνω ότι έχουν παρθεί αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς!

Για μεν την Παθολογική Κλινική η λειτουργία της συνεχίζεται κανονικά, ενώ σχεδιάστηκε αναστολή της ΜΕΘ με μεταφορά των γιατρών στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών. Νοιώθω την ανάγκη να απολογηθώ, ενώ θα έπρεπε να το κάνουν αυτοί που διαχειρίζονται την Κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Υγείας. Θα έπρεπε από την αρχή οι τοπικές αρχές και οι συμπολίτες μας να έχουμε μία ειλικρινή ενημέρωση, γιατί η παραπληροφόρηση δεν είναι υγιής κατάσταση και δεν αρμόζει στις Δημοκρατίες.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου συμμετέχει ένας δικός μου συνεργάτης, ο γιατρός Κώστας Λαμπρόπουλος, που με τη συνεχή μας επαφή εκφράζει τις θέσεις μας στα θέματα του Νοσοκομείου και θα στηρίξω κάθε του απόφαση. Επιμένουμε στο να βρεθεί λύση, ώστε να λειτουργούν συγχρόνως οι ΜΕΘ και των δύο Νοσοκομείων.

Η μεταφορά των γιατρών από την Έδεσσα στα Γιαννιτσά, όπου όντως οι κλίνες ΜΕΘ είναι περισσότερες, δεν είναι μονόδρομος. Η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ στην Έδεσσα παρασύρει σε δυσλειτουργία όλη τη δομή του Νοσοκομείου. Συμφωνώ στο να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απλώς αντιτίθεμαι στις εύκολες κριτικές της μορφής «για όλα φταίει ο Δήμαρχος», που δεν θα δώσουν καμία λύση. Βεβαίως, σε ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να υπάρχει αποτέλεσμα θα πρέπει να συμμετέχουν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι: γιατροί, Βουλευτές, Περιφέρεια και κοινωνικοί φορείς.

Φυσικά, θα πρέπει να τονίσω ότι δεν έχω να διδαχθώ τίποτε από τους πρόσφατους αγαπητικούς του Νοσοκομείου μας. Έχω περάσει πάνω από τη μισή ζωή μου στα νοσοκομεία, γνωρίζω τα προβλήματα και είμαι υπερήφανος που ακόμα και σήμερα οι συμπολίτες μου με υπολογίζουν ως έναν εργάτη της Υγείας. Αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν, αλλά δυστυχώς για το Νοσοκομείο μας θα πρέπει κάποια στιγμή οι άμεσα εμπλεκόμενοι να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις και να βρουν τις κατάλληλες λύσεις. Εγώ προσωπικά και η Δημοτική μου Παράταξη θα είμαστε δίπλα τους και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για λύση, γιατί έχουμε ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην πολιτική που ασκούμε.

Αναρωτιέται κανείς τι έγινε τα πέντε χρόνια που μερικοί υποστηρίζουν ότι όλα έγιναν τέλεια και τώρα δημιουργείται το πρόβλημα. Ήμουν από την αρχή υπέρμαχος των δύο αυτόνομων Νοσοκομείων στο Νομό μας, με τέσσερα λειτουργικά Κέντρα Υγείας.

Δυστυχώς, αυτή την στιγμή διαπιστώνω ότι υπάρχει διχαστικό κλίμα που θυμίζει ποδοσφαιρικό αγώνα.

Στις δύσκολες στιγμές χρειάζονται γενναίες αποφάσεις! Ακόμα και την ύστατη στιγμή μπορεί να βρεθεί λύση για να λειτουργήσουν ομαλά τα δύο Νοσοκομεία μας. Ας μείνει η Πολιτική έξω από την Υγεία κι ας την αντιμετωπίσουμε όπως της αξίζει, ως ύψιστο αγαθό.

Θα είμαι όπου κι αν με χρειαστείτε!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*