Για το 2ο εξάμηνο του 2024! πάει το μετρό Θεσσαλονίκης

Ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης σε συνέντευξη του περιγράφει τον οδικό χάρτη για τη λειτουργία του μετρό στη Θεσσαλονίκη και υπογραμμίζει την αναπτυξιακή δυναμική της Μακεδονίας που εξελίσσεται.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να ακούν αλήθειες. Όπως αυτές που άκουσαν τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τα μεγάλα έργα της πόλης, τα οποία προχωρούν κανονικά. Όσον αφορά το μετρό, όλα συγκλίνουν στο ότι το πρώτο εισιτήριο αναμένεται να κοπεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Ήδη, εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση λειτουργίας και συντήρησης για τα επόμενα 11 χρόνια μεταξύ της Ελληνικό Μετρό ΑΕ και της Κοινοπραξίας ΤΗΕΜΑ ΑΕ. Η οριστική σύμβαση θα υπογραφεί σύντομα, αφού ενημερωθεί επισήμως η Βουλή. Έξι μήνες μετά τη λειτουργία της βασικής γραμμής, θα ενταχθεί στο δίκτυο και η Καλαμαριά, ενώ σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες μελέτες της επέκτασής του προς τις βορειοδυτικές συνοικίες. Και επειδή οι εργασίες του μετρό δεν πραγματοποιούνται μόνο υπογείως, έως το τέλος του χρόνου η οδός Εγνατία θα ξαναπάρει το κανονικό της πλάτος στο ύψος του σταθμού Βενιζέλου και θα αποδοθεί ολόκληρη στην κυκλοφορία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*