Γενική Απεργία: Ξεσηκωμός ενάντια στην ακρίβεια – Στα Γιαννιτσά συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου

Παρέλυσε» σήμερα η χώρα, καθώς τα Εργατικά Κέντρα, οι ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα ανταποκρίθηκαν στο μεγάλο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για 24ωρη απεργία με κύριο αίτημα τη ζωή με αξιοπρέπεια, απέναντι στην ακρίβεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις, θέλουμε πίσω τις συλλογικές μας συμβάσεις… και τα θέλουμε τώρα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Εργαζόμενοι από κάθε χώρο δουλειάς, το Εργατικό Κέντρο Πέλλας, εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκπρόσωποι ΑΔΕΔΥ και ΕΛΜΕ, βρέθηκαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι μπροστά στο Δημαρχείο Πέλλας, στα Γιαννιτσά, με στόχο να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, την ώρα που η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά και οι μισθοί παραμένουν στα τάρταρα.

Στην διάρκεια των τοποθετήσεων των εργαζομένων, τονίστηκε από όλους πως το κύμα ακρίβειας σαρώνει όλα τα εισοδήματα και εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Πολλά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν ακόμη μια κατάσταση κρίσης επιβίωσης. Τα καθημερινά βιώματα των νοικοκυριών από τα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές, είναι αδιάψευστος μάρτυρας της συρρίκνωσης του βιοτικού μας επιπέδου και της τρελής αύξησης των τιμών.

ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  • Αύξηση μισθών, πέρα του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών. Οι μισθοί δεν είναι η αιτία της τρέχουσας πληθωριστικής έξαρσης. Οι εργαζόμενοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναι τα θύματα αυτής της πληθωριστικής κρίσης κερδών.
  • Άμεσα επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου.
  • Αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα με την ουσιαστική ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού.
  • Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεων ενέργειας και μεταφορών και τραπεζών.
  • Μείωση του ΦΠΑ για έναν χρόνο σε βασικά είδη διατροφής και διατίμηση σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης των νοικοκυριών όπως το βρεφικό γάλα, παστεριωμένο γάλα, δημητριακά, τυρί, αλλαντικά, κοτόπουλο, χοιρινό, ζυμαρικά, όσπρια, βρεφικές πάνες, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και απορρυπαντικά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*