Γάμος ομοφύλων – Μόνο ο Καρασμάνης καταψηφίζει από την Πέλλα

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ψήφιση του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών – Ζορίζεται η κυβέρνηση, ποιοι βουλευτές της ΝΔ θα καταψηφίσουν και ποιοι θα απόσχουν.

Ένα ακόμη μέτωπο ανοίγει για την κυβέρνηση, καθώς εισάγεται σήμερα Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με τη συζήτηση να αναμένεται να διαρκέσει ώς και δύο μέρες. Ο φόβος στο κυβερνητικό στρατόπεδο για διαρροές και διατήρησης σκληρής γραμμής πολλών βουλευτών της ΝΔ είναι μεγάλος, ενώ ταυτόχρονα τα αγωνιστικά μέτωπα των αγροτών και των φοιτητών παραμένουν ανοιχτά.

Παρότι o αγώνας των αγροτών επισκίασε τις διαρκείς διαμάχες εντός της Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών, αυτές θα επανέλθουν… δριμύτερες στη Βουλή και -πλέον- σε δημόσια θέα. Εξάλλου αρκετοί από τους κυβερνητικούς βουλευτές, -ειδικά από την επαρχία- θα επιχειρήσουν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τη γραμμή Μητσοτάκη ώστε να περιορίσουν τον προσωπικό αντίκτυπο στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Η αντιπολίτευση χρεώνει στο Μαξίμου επικοινωνιακού τύπου προσεγγίσεις

Κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου στις επιτροπές της Βουλής, «ναι», επί της αρχής δήλωσαν οι εισηγητές της Νέας Δημοκρατία, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας. Κατά του νομοσχεδίου δήλωσαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες.

Νίκη και Σπαρτιάτες έχουν καταθέσει από κοινού αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, ενώ ανάλογη πρόθεση έχει και η Ελληνική Λύση, που όμως δεν διαθέτει τους απαιτούμενους βουλευτές.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στο πόσοι βουλευτές θα επιλέξουν εντέλει να απόσχουν, επιλέγοντας την… ενδεδειγμένη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λύση και πόσοι θα καταψηφίσουν, πηγαίνοντας κόντρα στις επιταγές του πρωθυπουργού.

Ποιοι βουλευτές θα καταψηφίσουν ποιοι θα απόσχουν

Μέχρι στιγμής οι βουλευτές που έχουν δηλώσει ή… διαρρέουν ότι θα καταψηφίσουν είναι οι -με μπροστάρη τον Αντώνη Σαμαρά- Θάνος Πλεύρης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Καραγκούνης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Άννα Καραμανλή, Χρήστος Μπουκώρος, Νότης Μηταράκης, Περικλής Μαντάς, Μίμης Χρυσομάλλης, Κώστας Βλάσσης, Μίλτος Χρυσομάλλης, Φώντας Μπαραλιάκος, Θεόδωρος Καράογλου, Δημήτρης Κυριαζίδης, Μπάμπης Αθανασίου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Θανάσης Δαβάκης, Βασίλης Γιόγιακας, Χρήστος Κέλλας, Μάριος Σαλμάς, Στέφανος Γκίκας, Κώστας Κατσαφάδος, Δημήτρης Κυριαζίδης. Γιώργος Καρασμάνης, Κώστας Γκιουλέκας, Στράτος Σιμόπουλος.

Ακόμη, με προεξέχοντα τον Μάκη Βορίδη που έχει δηλώσει ότι θα απόσχει, με ανάλογες σκέψεις εμφανίζονται οι Ανδρέας Κατσανιώτης, Χρήστος Μπουκώρος, Νότης Μηταράκης, Μίμης Χρυσομάλλης, Κώστας Βλάσσης, Φώντας Μπαραλιάκος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Θανάσης Δαβάκης, Βασίλης Γιόγιακας, Χρήστος Κέλλας, Μάριος Σαλμάς, Στέφανος Γκίκας, Κώστας Κατσαφάδος,  Άγγελος Συρίγος, Γιώργος Γεωργαντάς, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Μαρία Κεφαλά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*