Γάµος οµόφυλων ζευγαριών: Πρώτο επίσημο όχι από Βορίδη

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, είναι από εκείνους τους πολιτικούς που αποφεύγουν να µιλούν για την προσωπική τους ζωή.  Σε μια σπάνια πιο προσωπική συνέντευξη, ο Μάκης Βορίδης μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τη σύζυγό του, τα παιδιά του και τα λάθη του παρελθόντος.

Ανάμεσα σε άλλες ερωτήσεις ήταν και αυτή που αφορά στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τον οποίο θέλει να φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση και η απάντηση του Μάκη Βορίδη ήταν ξεκάθαρη για το τι θα  ψήφιζε για το συγκεκριμένο θέμα «Όχι», αναλυτικά η απάντηση

Τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών θα τον ψηφίζατε;

Οχι.

Γιατί;

Θεωρώ ότι η έννοια του γάµου, και αυτό είναι κάτι που έχει πει και το ∆ικαστήριο Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων, αφορά κυρίως και πρωτίστως τη δηµιουργία οικογένειας. Στον Αστικό Κώδικα θα δείτε ότι το µεγάλο κοµµάτι των ρυθµίσεων για τον γάµο είναι οι σχέσεις γονέων-τέκνων. Τα οµόφυλα ζευγάρια δεν έχουν τη δυνατότητα της τεκνοποιίας. Εποµένως για τα οµόφυλα ζευγάρια το πλέγµα το οποίο µένει στον γάµο είναι η ρύθµιση των µεταξύ τους νοµικών σχέσεων. Αυτό το θέµα όµως είναι ρυθµισµένο µε το σύµφωνο συµβίωσης, το οποίο έχει ακριβώς τα ίδια νοµικά αποτελέσµατα µε τον γάµο. Εποµένως δεν ξέρω τι το πρόσθετο χρειάζεται εδώ. Η θέσπιση του γάµου κατά τη γνώµη µου δεν εξυπηρετεί τίποτα. Εάν συζητάµε πλέον για γάµο και υιοθεσία, θεωρώ ότι αυτό δηµιουργεί µία σειρά από περίπλοκα ζητήµατα που αφορούν την ανατροφή των τέκνων. ∆εν πρέπει να πάµε προς αυτή την κατεύθυνση.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*