Φωτιές: Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συνολικά 69 νέες δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 104 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο».

Ειδικότερα σύμφωνα με την Πυροσβεστική:

  • Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής και στο Ρέμα της Γιαννούλας.
  • Στον Έβρο και στη Ροδόπη, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί.
  • Στη Βοιωτία, οι αναζωπυρώσεις είναι εντονότερες στην περιοχή Βάγια της Υλίκης, ανατολικότερα της περιοχής Ζάλτσα, καθώς και στις περιοχές Στείρι και Κυριάκι.

Σε όλες τις πυρκαγιές επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Έβρος: Ανησυχούν Δαδιά, Αισύμη και Σουφλί

Την καταστροφική πορεία της πυρκαγιάς στη Θράκη προσπαθούν να ανακόψουν πυροσβέστες και εθελοντές, με τα μέτωπα της Δαδιάς, της Ροδόπης και της Αλεξανδρούπολης να έχουν κατακάψει μία τεράστια έκταση πρασίνου.

Στα μέτωπα του Έβρου και της Ροδόπης, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις παρατηρούνται στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη Βοιωτία

Η φωτιά στη Βοιωτία κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις. Το μέτωπο καίει σε δυσπρόσιτες περιοχές και ευτυχώς δεν απειλούνται οικισμοί.

Οι μεγαλύτερες αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην Υλίκη, στην περιοχή της Ζάλτσας, στο Στείρι, στο Δίστομο Βοιωτίας και στο Κυριάκι.

«Αυτή την στιγμή το πιο σοβαρό πρόβλημα αφορά την Υλίκη ενώ καλυτερα πάει η πυρκαγιά στο Στείρι», ανέφερε ο κ. Αρτοποιός.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*