Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Έρημη πόλη μετά τις ισχυρές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών – Στον Βόλο 2.500 πολίτες

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησαν κάτοικοι και τουρίστες στη Νέα Αγχίαλο, όταν το απόγευμα της Πέμπτης 27/07, η φωτιά που μαίνεται στην περιοχή έφτασε σε αποθήκη πυρομαχικών, με αποτέλεσμα να σημειωθούν συνεχείς ισχυρές εκρήξεις.

Η νύχτα ήταν δύσκολη στα δύο ενεργά μέτωπα της φωτιάς. Το ένα μέτωπο είναι στις Μικροθήβες και το δεύτερο μέτωπο στην πλευρά της Νέας Αγχιάλου, που πλέον είναι έρημη πόλη.

Τρομοκρατημένοι, οι 2.500 πολίτες, απομακρύνθηκαν από την περιοχή, όπου περίπου μέχρι τις 9 το βράδυ γίνονταν εκρήξεις και διανυκτέρευσαν στο Συνεδριακό Κέντρο Βόλου.

Ωστόσο, όπως εξήγησε στην ΕΡΤ η αντιδήμαρχος Βόλου, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, δεν γνωρίζουν πότε θα επιστρέψουν στη Νέα Αγχίαλο.

«Το χειρότερο από όλα ήταν οι εκρήξεις. Ήταν τραγικό. Φοβηθήκαμε όλοι. Άμεσα κάτοικοι και τουρίστες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι, και, είτε δια θαλάσσης, είτε με λεωφορεία, είτε με αυτοκίνητο, απομακρύνθηκαν. Ήταν εκκωφαντικές οι εκρήξεις, ήταν τόσος ο φόβος που υπήρχε άμεση ανταπόκριση από τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*