«Φωτιά» οι τιμές των λαχανικών – Νέα διψήφια αύξηση 12,3% στις τιμές των φρούτων τον Φεβρουάριο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Δεν έχει τέλος η ακρίβεια στα ράφια των σουπερμάρκετ με τις τιμές των φρούτων και των λαχανικών να έχουν εκτοξευτεί σε σχέση με πέρσι. Οι καταναλωτές παραμένουν σε απόγνωση ενώ αναμένεται να φανεί αν το μέτρο που αφορά τις «καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι» (και θα τεθεί σε εφαρμογή την Παρασκευή 1η Μαρτίου) θα βοηθήσει στην πτώση των τιμών σε πολλά προϊόντα. 

Νέα διψήφια αύξηση γύρω στο 12,3% είχαν οι τιμές των φρούτων τον Φεβρουάριο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ σε σχέση με πέρσι. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Θεοδωρής Σκυλακάκης έκανε λόγο για δυο φαινόμενα που ανέβασαν τις τιμές είναι οι καιρικές συνθήκες και η αύξηση των τιμών για τους εργάτες γης.

Από την πλευρά τους οι αγρότες κάνουν λόγο για αισχροκέρδεια και καπέλα στις τιμές. «Το καπέλο που είναι πάνω στα προϊόντα ένα 50% είναι καπέλο της τελικής τιμής» ανέφερε στο OPEN αγρότης.

Μεγάλη είναι η αύξηση και στις τιμές των λαχανικών καθώς οι τιμές χονδρικής έχουν φτάσεις έως και 60% πάνω σε σχέση με πέρσι.

Ειδικότερα σύμφωνα με το OPEN και τον Γιάννη Φώσκολο τα καρότα πωλούνται 40% πάνω φέτος σε σχέση με πέρσι δηλαδή πέρσι 0,50 λεπτά το κιλά ενώ φέτος 0, 70% λεπτά το κιλό. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια πωλούνται 54% πάνω δηλαδή από 1,10 το κιλό, 1,74 το κιλό. Οι πιπεριές 40% πάνω και τα σκόρδα 60% πάνω.

Φθηνότερα στη χονδρική είναι οι ντομάτες, τα αγγούρια και τα κολοκυθάκια.

Πηγή ethnos.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*