Φορείς Δήμου Πέλλας: ΟΧΙ στην στοχοποίηση, ΟΧΙ στον αφανισμό ελεύθερων επαγγελματιών

Πραγματοποιήθηκε στις 02-12-2023, στο Εργατικό Κέντρο Πέλλας, κοινή σύσκεψη όλων των φορέων, που υπογράφουν την παρούσα ανακοίνωση, με θέμα «Σχέδιο νόμου της κυβέρνησης ‘’Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής’’– δράσεις – κινητοποιήσεις».

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης παρέστη ο Βουλευτής Ν. Πέλλας, Βασίλειος (Λάκης) Βασιλειάδης, εκπροσωπήθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Ν. Πέλλας, Διονύσιος Σταμενίτης, ενώ δεν παρέστησαν, αν και προσκλήθηκαν, οι λοιποί Βουλευτές Ν. Πέλλας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν προς τους παριστάμενους τις απόψεις τους για το σχέδιο νόμου, ανέπτυξαν τα σημεία εναντίωσής τους και απαίτησαν την άμεση απόσυρση αυτού ως άδικου και αναποτελεσματικού αξιώνοντας την συμπαράσταση των τοπικών βουλευτών και την παρέμβασή τους για την υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους.

Στη συνέχεια και αφού οι βουλευτές αποχώρησαν, οι φορείς αποφάσισαν τα εξής:

Το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου της κυβέρνησης αποτελεί στοχευμένη φοροεπιδρομή σε βάρος της πλειοψηφίας των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία επιβάλλεται ενάντια σε όσα η κυβέρνηση υποσχόταν προεκλογικά περί μείωσης φόρων.

Η κυβέρνηση αγνοεί πλήρως τη ζοφερή οικονομική πραγματικότητα, που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, και αντί να τους στηρίξει προκειμένου μετά από δέκα και πλέον χρόνια οικονομικής δυσπραγίας, να ορθοποδήσουν, να προοδεύσουν, να αυξήσουν τα εισοδήματά τους και να εισφέρουν στα κρατικά ταμεία φορολογούμενοι με ένα δίκαιο, σταθερό και αποτελεσματικό σύστημα φορολόγησης, επιδιώκει με το εν λόγω νομοσχέδιο τον βίαιο αποπληθωρισμό και την υπαλληλοποίηση της μεγάλης μάζας αυτών ευνοώντας προκλητικά τις μεγάλες εταιρείες και τα υψηλά εισοδήματα.

Με την εισαγωγή φορολογητέου «τεκμαρτού» εισοδήματος, με τη φορολόγηση δηλαδή εισοδήματος που δεν έχει πραγματικά αποκτηθεί, η κυβέρνηση αντί να μας στηρίξει, μας δίνει τη χαριστική βολή.

Είναι σαφές, ότι τα υπό ψήφιση μέτρα θα έχουν ως αποτέλεσμα όχι την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά τον αφανισμό μεγάλου τμήματος ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τη μεσαία τάξη, οι οποίοι υπό το βάρος των άδικων και υπερβολικών φορολογικών βαρών θα εγκαταλείψουν μαζικά το επάγγελμά τους.

Γιατί άραγε η κυβέρνηση εξαιρεί από τα νέα μέτρα τις εταιρείες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δηλώνει ζημίες; Γιατί άραγε η κυβέρνηση εισάγει νέο σύστημα φορολόγησης τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους με αναδρομική ισχύ από την αρχή αυτού; Γιατί άραγε η κυβέρνηση, που επαίρεται, ότι έχει στην κατοχή της άμεσες και έμμεσες τεχνικές ελέγχου και άλλα μέσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των εισοδημάτων, επιλέγει να επιστρέψει στα ξεπερασμένα, άδικα και ισοπεδωτικά μέτρα τεκμηρίων, που ανήκουν σε  περασμένες δεκαετίες; Γιατί άραγε η κυβέρνηση δεν είπε τίποτα απ’ όλα αυτά προεκλογικά; Γιατί άραγε όλοι εμείς οι «φοροφυγάδες», εναντιωνόμαστε σε ένα και μόνο μέτρο (τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα) από τα δώδεκα συνολικά μέτρα, που προβλέπει το εν λόγω νομοσχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής;

Αυτή τη φοροληστεία η κυβέρνηση επιχειρεί να τη νομιμοποιήσει στο όνομα της «φορολογικής δικαιοσύνης» κλείνοντας το μάτι σε μισθωτούς και συνταξιούχους και καταφεύγει στον κοινωνικό αυτοματισμό ελπίζοντας, ότι η κοινωνία θα εξαπατηθεί από χαλκευμένες δημοσκοπήσεις και την επίκληση επιλεκτικών στοιχείων.

Όμως την απάντηση θα την λάβει σύντομα από την ίδια την κοινωνία, όταν θα της στείλει τον λογαριασμό της αλαζονικής πολιτικής της.

Τα νέα φορολογικά μέτρα ξεχείλισαν το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησής μας.

Για όλους εμάς, η απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας τόσο για την ύπαρξή μας όσο και την αξιοπρέπειά μας και ως εκ τούτου είναι ζήτημα αδιαπραγμάτευτο.

Εκφράζουμε την πλήρη, κάθετη και καθολική αντίθεσή μας στις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου και απαιτούμε την άμεση απόσυρσή του.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, μισθωτούς, συνταξιούχους, εργαζόμενους και λοιπούς επαγγελματικούς κλάδους του Ν. Πέλλας σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στα φορολογικά μέτρα να συμμετάσχουν μαζικά στη συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας, που έχει προκηρυχθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών, έξω από το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών κατά την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, όπως οι λεπτομέρειες αυτής θα εξειδικευθούν με νεότερη απόφαση.

Οι φορείς, που συμμετείχαν στην σύσκεψη:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΛΛΑΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΕ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ –ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «Η Πέλλα»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΥΡΕΩΝ – ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Ν.ΠΕΛΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*