Φάμελλος: «Η επιλογή τους να αποχωρήσουν είναι λανθασμένη»

Με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος ότι «η διαφωνία εκ μέρους των αποχωρούντων αυτή τη στιγμή εστιάζεται εκ των πραγμάτων στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη και υποκρύπτει την αντίθεση με την εκλογή του. Δεν δίνουν όμως, με την αποχώρησή τους, το δικαίωμα σε όλους μας να συζητήσουμε τις όποιες διαφωνίες θα μπορούσαν να καταθέσουν και οι ίδιοι στο Συνέδριο και να ψηφίσουμε για πολιτικές θέσεις».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σωκράτη Φάμελλου:

«Η αποχώρηση συντρόφων και συντροφισσών (μέχρι σήμερα) είναι μία ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη και για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Διότι αδυνατίζει την Αξιωματική Αντιπολίτευση την ώρα που ο Μητσοτάκης υλοποιεί ένα ευρύτατο σχέδιο κατεδάφισης δικαιωμάτων και ασφάλειας της κοινωνίας, από το φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών μέχρι τον προϋπολογισμό, από τα θέματα των φυσικών καταστροφών μέχρι την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. Αδυνατίζει την Αριστερά απέναντι σε μία κυβέρνηση οδοστρωτήρα. Ενώ ο κος Μητσοτάκης συντρίβει τις προοπτικές και τις προσδοκίες της κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασχολείται με τα εσωκομματικά του προβλήματα. Θεωρώ ότι η επιλογή τους να αποχωρήσουν είναι λανθασμένη. Το ίδιο είχα πει και για την αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκα. Και επειδή δεν μπήκαν τα πολιτικά ζητήματα στα κομματικά όργανα και στο Συνέδριο.

Αυτές οι αποχωρήσεις προοικονομούν και υποθέτουν πολιτικές επιλογές και δεν περιμένουν να γίνει το Συνέδριο ώστε να τοποθετηθούν όλες και όλοι πολιτικά.

Η διαφωνία εκ μέρους των αποχωρούντων αυτή τη στιγμή εστιάζεται εκ των πραγμάτων στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη και υποκρύπτει την αντίθεση με την εκλογή του. Δεν δίνουν όμως, με την αποχώρησή τους, το δικαίωμα σε όλους μας να συζητήσουμε τις όποιες διαφωνίες θα μπορούσαν να καταθέσουν και οι ίδιοι στο Συνέδριο και να ψηφίσουμε για πολιτικές θέσεις.

Εδώ και μήνες τονίζω ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν ήταν μόνο θέμα ηγεσίας. Δεν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας το πρόβλημα αλλά τα χαρακτηριστικά του κόμματος, το έλλειμμα αξιοπιστίας και η απομάκρυνσή του από την κοινωνία.

Προξενεί ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση ότι μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη κάποιοι άρχισαν να μιλούν για πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Χωρίς να έχει γίνει το Συνέδριο, χωρίς να έχει συσταθεί ούτε η Επιτροπή Θέσεων. Να ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι δεν υπάρχει μειοψηφία και πλειοψηφία σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφού, το πολιτικό σχέδιο είναι προς διαμόρφωση.

Με την αποχώρηση των πρώην συντρόφων δεν δόθηκε περιθώριο στη λειτουργία των οργάνων και στο διάλογο που η Αριστερά έχει πάνω από όλα ως ταυτοτικό στοιχείο.

Η δε “πρόβλεψη” δημοσκοπικής πτώσης για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που προκαταβάλλει το κείμενο αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου, είναι προφανής. Πώς θα ήταν δυνατόν να πηγαίνει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δημοσκοπικά σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από εσωκομματικά προβλήματα και ένταση. Είναι προφανές ότι αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σίγουρα με ευθύνη των αποχωρούντων, και με ευθύνη όλων θα πω, δεν βοηθάει δημοσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ξεκαθαρίζω όμως ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα αντιδημοκρατικότητας, καθώς έχουν συγκληθεί και λειτουργούν όλο το προηγούμενο διάστημα από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη όλα τα κομματικά όργανα, πολλαπλώς, όπως και η Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*