Εξάρχεια: Έρευνα για το νεκρό έμβρυο σε αποχέτευση – Το βρήκε υπάλληλος εταιρείας καθαρισμού εκτελούσε εργασίες σε φρεάτιο

Την ταυτότητα της γυναίκας που κυοφορούσε το έμβρυο που βρέθηκε νεκρό σε αποχέτευση σε κτίριο όπου στεγάζονται γραφεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στα Εξάρχεια αναζητούν οι αρχές προκειμένου να πάρουν απαντήσεις για την υπόθεση.

Το έμβρυο ήταν περίπου 5 μηνών. Πλησίον των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» βρίσκεται και μία ιδιωτική μαιευτική κλινική, στην οποία μεταβαίνουν καθημερινά πολλές γυναίκες και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ως πιθανό ενδεχόμενο εξετάζεται κάποια έγκυος να απέβαλε και έτσι να βρέθηκε το μωρό στο σύστημα αποχέτευσης.

Ωστόσο δεν υπάρχει πληροφορία στο μαιευτήριο και στους «Γιατρούς» για το εάν έφτασε κάποια γυναίκα ζητώντας βοήθεια.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν στις 3:30 χθες το μεσημέρι, όταν ένας υπάλληλος εταιρείας καθαρισμού εκτελούσε εργασίες σε φρεάτιο έξω από γραφεία ΜΚΟ στην οδό Σόλωνος. Ο άνδρας τοποθέτησε μικροκάμερα και είδε κάτι το οποίο μοιάζει με νεογνό. Αμέσως άρχισε να βγάζει αντικείμενα μέσα από το βόθρο και ενημέρωσε τους υπαλλήλους της συγκεκριμένης ΜΚΟ, σχετικά με το μακάβριο εύρημα του.

Εκείνοι, όπως είπε ο υπάλληλος, το πήραν και το έβαλαν σε ένα κουτί, ενώ στη συνέχεια το έβαλαν σε ένα χώρο που είχε ψυγεία και του είπαν ότι θα ενημερώσουν την ιατροδικαστική υπηρεσία. Εκείνος έφυγε και γυρνώντας στο γραφείο του ενημέρωσε την εργοδότριά του, η οποία του είπε ότι έπρεπε άμεσα να ενημερώσουν την αστυνομία όπως και έγινε.

Περίπου στις 18:30 το απόγευμα ο υπάλληλος της εταιρείας αποφράξεων πήγε στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων και ενημέρωσε για το εύρημα του τους αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε και φωτογραφίες που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και αστυνομικές δυνάμεις πήγαν στο συγκεκριμένο κτίριο το οποίο ήταν κλειστό. Τελικά μετά από ώρα η Αστυνομία κατάφερε να μπει στο κτίριο και στα γραφεία των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Εκεί διαπιστώθηκε ότι το νεκρό βρέφος με τον ομφάλιο λώρο ήταν τοποθετημένο σε χώρο ψυγείου.

Οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ, ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς ότι την επόμενη μέρα θα πήγαιναν το βρέφος στην ιατροδικαστική υπηρεσία και θα δήλωναν το περιστατικό στις Αρχές.

Αυτό που ισχυρίζονται ως ενδεχόμενο για το πώς βρέθηκε το βρέφος μέσα σε σωλήνα αποχέτευσης, είναι ότι μάλλον κάποια από τις πολλές εγκύους γυναίκες που πηγαίνουν στη δομή για εξέταση να γέννησε κρυφά στην τουαλέτα και στη συνέχεια να αποχώρησε χωρίς να πει κάτι.

Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αθηνών και λαμβάνονται καταθέσεις.

Αστυνομικοί θα εξετάσουν πρόσωπα κλειδιά από γραφεία που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο, ούτως ώστε να συντονίσουν το επόμενο στάδιο των ερευνών.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα εξεταστούν είναι ένας κοινωνικός λειτουργός, αλλά και μια γυναικολόγος που εργάζονται εθελοντικά σε γραφεία τα οποία βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε, το έμβρυο.

Φως στο τι ακριβώς συνέβη και το έμβρυο βρέθηκε πεταμένο σε βόθρο, αναμένεται εξάλλου να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση, που θα γίνει σήμερα κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Πηγή in.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*