Επίθεση μητροπολίτη Λάρισας σε βουλευτή της ΝΔ που ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια μέσα σε εκκλησία

Πρωτοφανή επίθεση και μάλιστα από άμβωνος κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Κέλλα, εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, με αφορμή την απόφαση του βουλευτή να ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως κατέγραψε το tirnavospress.gr, ο κ. Ιερώνυμος στο κήρυγμα του στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στη Ροδιά, μίλησε ξανά για τη ψήφιση του νομοσχεδίου αυτή την φορά “δείχνοντας” τον βουλευτή που παρευρέθηκε σήμερα σε Ιερό Ναό της Λάρισας για την Κυριακή της Ορθοδοξίας κρατώντας μια εικόνα.

«Προσωπικά είχα την απορία αύριο στην γιορτή του Ευαγγελισμού, κάποιοι που ψήφισαν αυτό το νόμο με τι μούτρα θα εμφανιστούν στην εκκλησία και πώς θα ασπαστούν την Ιερά εικόνα. Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να αντιδράσω. Αλλά αυτό το πρόσωπο που θα ασπάζονταν στην εικόνα θα το σέβονταν πραγματικά και πώς θα εμφανίζονταν μπροστά στην Ιερή αυτή Εικόνα που σημαίνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ψήφισαν.

Σήμερα με έκπληξη είδα έναν από αυτούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο, βουλευτή, έναν ο οποίος σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα απέχει, δεν θα ψήφιζε εναντίον αλλά δεν θα ψήφιζε και υπέρ, τελικά δεν έκανε αυτό που μας είπε και ψήφισε υπέρ, δικαίωμά του αυτός θα κριθεί. Τον είδαμε σήμερα να στέκεται σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας μέσα σε ναό στην Λάρισα και μάλιστα με τρόπο που κρατούν οι χιλιαστές το περιοδικό τους να κρατά μια εικόνα του Ευαγγελισμού. Για να αποδείξει ότι δεν έχει συναίσθηση αυτού που κάνει. Για να αποδείξει ότι έχει παχυλή άγνοια.

Την εικόνα του Ευαγγελισμού, που δεν συμβολίζει απλά την πνευματική ελευθερία αλλά και τον σεβασμό του Θεού στον τρόπο συλλήψεως του ανθρώπου, τον σεβασμό του Θεού σε όλη αυτή τη διαδικασία να μου την κρατάει μέσα στο ναό για να δείξει πόσο καλός χριστιανός είναι… Ως πότε θα μας εμπαίζουν κάποιοι…. » ανέφερε.

Δείτε το βίντεο

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*