Επίθεση Ιμάμογλου στον Κιλιτσντάρογλου με μανιφέστο – «Μια χαμένη ευκαιρία για αλλαγή»

«Η αποφασιστική βούληση για αλλαγή στο CHP στο βαθμό που θα καταφέρει να αμφισβητήσει τις πολιτικές θέσεις και να θεσμοποιήσει την εσωκομματική δημοκρατία».

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ζητά αλλαγή στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα στρέφοντας τα «πυρά» του κατά του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μέσω «μανιφέστο» που έδωσε στη δημοσιότητα, με τον τίτλο «Αλλαγή για την εξουσία», σημειώνει ότι: «Αντιμετωπίζουμε μια δομή της αντιπολίτευσης «που αποτυγχάνει να είναι αποτελεσματική και εναλλακτική στην εξουσία», τονίζοντας πως «το αίτημα των ψηφοφόρων της αντιπολίτευσης για αλλαγή δεν μπόρεσε να ικανοποιηθεί. Δεν μπόρεσαν να εδραιωθούν εμπιστοσύνη και ελπίδα για αλλαγή καθεστώτος (…) τόσο οι βουλευτικές όσο και οι προεδρικές εκλογές χάθηκαν υπό συνθήκες όπου η κυβέρνηση ήταν πιο αδύναμη. Ως αποτέλεσμα, υπήρξε μεγάλη απογοήτευση και απόγνωση μεταξύ εκείνων που απαιτούσαν αλλαγή. Ήταν μια χαμένη ευκαιρία για αλλαγή».

«Τα κόμματα είναι οι κύριοι θεματοφύλακες της δημοκρατίας, έχουν την ευθύνη να προστατεύουν και να αναπτύσσουν τη δημοκρατία. Η αντιπολίτευση δεν είναι μόνο μια εναλλακτική πρόταση για τους πολίτες αλλά και ένα απαραίτητο στοιχείο ισορροπίας και ελέγχου για τη δημοκρατία» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως η κοινωνία αναμένει αλλαγή για την αντιπολίτευση, και το κλειδί για την αλλαγή είναι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα. «Η αποφασιστική βούληση για αλλαγή στο CHP στο βαθμό που θα καταφέρει να αμφισβητήσει τις πολιτικές θέσεις και να θεσμοποιήσει την εσωκομματική δημοκρατία».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*