Επιστολή Τζαμτζή προς Κ.Καραμανλή για σταθμό συνοριακών διοδίων στους Προμάχους-Majden

dromos

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου

Την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Πέλλας, με αφορμή την πρόοδο των εργασιών των Κοινών Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων για τη διάνοιξη των συνοριακών διοδίων με τα Σκόπια και συγκεκριμένα στα σημεία Λαιμός-Μάρκοβα Νόγκα, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και Πρόμαχοι-Majden, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ζητά με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζή από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή.

Όπως αναφέρει ο κ. Τζαμτζής στην επιστολή του, η αναβάθμιση του οδικού δικτύου είναι επιβεβλημένη καθώς, με το άνοιγμα της συνοριακής διόδου που θα συνδέει τις περιοχές Προμάχων-Majden, θα μετακινούνται άνθρωποι και προϊόντα και, πολύ πιθανόν, και μεταλλεύματα προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οπότε «απαιτείται να υπάρξει υψηλού επιπέδου οδικό δίκτυο».

Στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας προτείνει την ένταξη του οδικού δικτύου από Προμάχους προς Θεσσαλονίκη και προς Εγνατία οδό στο Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο και, ταυτόχρονα με τη διάνοιξη της συνοριακής οδού, να γίνουν τα απαραίτητα έργα αναβάθμισης. Δηλαδή:

1) Η κατασκευή των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας

2) Η κάθετος που θα συνδέει την Πέλλα με την Εγνατία οδό

3) Η κατασκευή της παράκαμψης Μαυροβουνίου και

4) Η βελτίωση όλου του οδικού δικτύου από τους Προμάχους μέχρι το Μαυροβούνι στη Νέα Εθνική οδό στην Πέλλα.

Η ολοκλήρωση των παραπάνω έργων οδικών υποδομών, καταλήγει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, είναι επίσης σημαντική για λόγους ασφάλειας των διερχομένων, όπως και των ατόμων, εμπορευμάτων και επιχειρήσεων της ΠΕ Πέλλας που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο σήμερα, στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Για τον προγραμματισμό των απαιτούμενων έργων, ο κ. Τζαμτζής προσκάλεσε τον κ. Καραμανλή να επισκεφτεί την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*