Επίσκεψη του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Ιωάννη Μπούγα στον Δήμαρχο Πέλλας και στον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών

Επίσκεψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών και στο Δήμος Πέλλας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγας.
Μετά την επίσκεψη ο πρόεδρος του ΔΣ Γιαννιτσών Χρήστος Τανάσκος ανέφερε:
Υποδέχθηκα σήμερα μαζί με το ΔΣ του Συλλόγου στο Πρωτοδικείο Γιαννιτσών τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Ιωάννη Μπούγα, συνοδευόμενο από τον ΥφΑΑΤ, Διονύση Σταμενίτη, τους Βουλευτές του νομού Λάκη Βασιλειάδη και Γιώργο Καρασμάνη, τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Στράτο Σιμόπουλο, και τον Δήμαρχο Πέλλας, Στάθη Φουντουκίδη.
Ο κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα στην απονομή δικαιοσύνης στην πόλη, άκουσε με προσοχή όλα τα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα άμεσης ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου στα Γιαννιτσά και ανακοίνωσε, ότι αποτελεί δέσμευση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει στην κατασκευή του έργου και ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το χρηματοδοτικό εργαλείο, στο οποίο θα ενταχθεί.
Το εν λόγω έργο είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας και εύλογα αποτελεί πάγιο αίτημά της.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών όλα αυτά τα χρόνια αθόρυβα και μεθοδικά έχει επιδοθεί σε έναν συνεχή αγώνα πράττοντας κάθε αναγκαία ενέργεια, προκειμένου το δίκαιο αυτό αίτημα της τοπικής κοινωνίας να υλοποιηθεί.
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πέλλας
Τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Ιωάννη Μπούγα υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου, στο Δημαρχείο, στα Γιαννιτσά ο Δήμαρχος Πέλλας, Στάθης Φουντουκίδης.
Στην αρχή της συνάντησης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ικανοποίηση της κοινωνίας του Δήμου Πέλλας για τη διατήρηση ως αυτόνομου του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών.
Υπενθυμίζουμε ότι για το ζήτημα αυτό ο Δήμαρχος είχε συμμετάσχει σε σύσκεψη στο Υπουργείο και με πρωτοβουλία του Δήμου Πέλλας είχε διοργανωθεί σύσκεψη φορέων του Δήμου μας, όπου είχε αποφασισθεί να δοθεί μάχη για να μην μετατραπεί το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών σε μεταβατική έδρα του Πρωτοδικείου Έδεσσας.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πέλλας επισήμανε τα τοπικά προβλήματα που σχετίζονται με τον τομέα της Δικαιοσύνης και παρουσίασε με επιχειρήματα την αναγκαιότητα ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου στα Γιαννιτσά.
Ο Υφυπουργός τόνισε, ότι δέσμευση του Υπουργείου είναι να προχωρήσει στην κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου στα Γιαννιτσά και πως σύντομα θα ανακοινωθεί το χρηματοδοτικό εργαλείο στο οποίο θα ενταχθεί.
Ο Δήμαρχος, τέλος, αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα του Δήμου που χρήζουν άμεσης λύσης με τον Υφυπουργό να δείχνει διάθεση για επίλυση αυτών.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*