Επιδρομή κοριών στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως σε διαμερίσματα Airbnb

Ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι σε γνωστό ξενοδοχείο στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής εντοπίστηκε μεγάλος πληθυσμός κοριών και χρειάστηκε να «κλείσει» μία πτέρυγα για να γίνει εκτεταμένη απεντόμωση.

Το πρόβλημα με το οποίο έρχονται εδώ και μήνες αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Γαλλίας φαίνεται πως έφτασε και στη χώρα μας.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον ειδικό στις απεντομώσεις Βασίλη Κωστακιώτη, ο οποίος αποκαλύπτει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται σε πολλές περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, ειδικά εκεί όπου υπάρχουν ξενοδοχεία και διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Εμφάνιση κοριών σε περιοχές με Airbnb και ξενοδοχεία

Όπως εξηγεί ο Β. Κωστακιώτης: «Το πρόβλημα έγινε φέτος ευρέως γνωστό, αλλά το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και υφίσταται σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, από τότε που ξεκίνησε η ”έκρηξη” της τουριστικής κίνησης. Σε περιοχές όπως τα Πετράλωνα και το Κουκάκι για παράδειγμα, εκεί όπου πολλά διαμερίσματα έχουν μετατραπεί σε ”airbnb”, οι πληθυσμοί των κοριών είναι πολύ μεγάλοι και οι απεντομώσεις συνεχείς. Εγώ, προσωπικά, με την εταιρεία μου έχουμε πραγματοποιήσει απεντομώσεις τόσο σε πολυκατοικίες με τέτοια διαμερίσματα όσο και σε μεγάλα ξενοδοχεία».

Η καταπολέμηση των κοριών

Όπως εξηγεί στην ιστοσελίδα της επιχείρησής του ο κύριος Βασίλης Κωστακιώτης:

«Οι συνήθειες των κοριών, όπως ότι δραστηριοποιούνται τη νύχτα, κρύβονται πολύ καλά σε χαραμάδες και σχισμές, η δυνατότητα ενεργοποίησης χαμηλού μεταβολισμού και η ανθεκτικότητα που έχουν αναπτύξει στα εντομοκτόνα, προϋποθέτουν γνώση και εμπειρία για την αντιμετώπισή τους επιτυχώς. Στη Radical Pest Control έχουμε αναπτύξει πρωτόκολλο τετραπλής δράσης ενάντια στους κοριούς, το οποίο έχει αποφέρει άριστα αποτελέσματα ακόμα και σε περιπτώσεις όπου οι πληθυσμοί τους έχουν εξαπλωθεί σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Η διαδικασία περιλαμβάνει έλεγχο του χώρου, θερμική εξάλειψη εστιών και αυγών και τοπική και κατ’ όγκο χημική καταπολέμηση νυμφών και ενηλίκων.

Οι εφαρμογές που πραγματοποιούμε για την καταπολέμηση κοριών:

Είναι ασφαλείς για παιδιά, ηλικιωμένους, εγκύους, άτομα με αλλεργίες και κατοικίδια.
Δεν αλλοιώνουν και δεν καταστρέφουν έπιπλα, τοίχους και υφάσματα.
Δεν απαιτούν κάποια προετοιμασία ή συμμετοχή από μέρους σας, όπως πλύσιμο ρούχων, άδειασμα ντουλαπιών, πέταμα στρωμάτων κ.λπ.
Δεν απαιτούν επαναλαμβανόμενες επισκέψεις, μία εφαρμογή αρκεί για πλήρη καταπολέμηση των κοριών.
Είναι διακριτικές. Τα οχήματα που χρησιμοποιούμε για τις εφαρμογές απεντομώσεων για κοριούς δεν φέρουν λογότυπα και άλλα διακριτικά της εταιρείας.

Έκλεισε πτέρυγα ξενοδοχείου στην Αττική εξαιτίας κοριών

Μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο πρόεδρος εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, αναφέρθηκε σε εμφάνιση κοριών σε ξενοδοχείο στην Αττική: «Ξενοδοχείο στο παραλιακό προάστιο της Αττικής αναγκάστηκε να κλείσει μία πτέρυγα για να προχωρήσει σε απεντόμωση. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτό αποτελεσματικό, αλλά μεταξύ άλλων προβλημάτων έχει υπάρξει και αυτό».

Πιθανότατα από επισκέπτες που ήρθαν από Γαλλία

Ο κ. Χότζογλου πρόσθεσε πως «είναι φανερό ότι κάποιοι επισκέπτες μας, κυρίως από τη Γαλλία, μετέφεραν τα έντομα και, δυστυχώς, κόλλησαν και στο ξενοδοχείο», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα στρώματα των ξενοδοχείων «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα στρώματα στα ξενοδοχεία. Στον στρατό τα καίγαμε, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένα ξενοδοχείο με τέτοιο πρόβλημα. Έχουν εισχωρήσει στα στρώματα και είναι κόστος να αλλάξεις στρώμα σε ένα δωμάτιο».

Όπως σημειώνει ο κ. Χότζογλου, «τα μεγάλα ξενοδοχεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντικαθιστούν τα στρώματά τους. Μέχρι στιγμής είναι ένα ξενοδοχείο που έχει πρόβλημα».

Από την πλευρά του, το ξενοδοχείο, σύμφωνα με πληροφορίες, διαψεύδει πως υπήρξε εμφάνιση κοριών και αναφορικά με το θέμα κάνει λόγο για προγραμματισμένη διαδικασία απεντόμωσης.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*