Επιχείρηση πειθούς από την κυβέρνηση – Ξεκινούν τα γαλάζια… φροντιστήρια για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στους βουλευτές που ακόμα δεν έχουν αποκαλύψει τι θα πράξουν όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας εστιάζει η κυβέρνηση, που θέλει να πείσει όσους παραμένουν αναποφάσιστοι να πουν το «ναι» στο νομοσχέδια για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν τα «σεμινάρια» στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος θα εξηγήσει το βασικό πλαίσιο των νέων ρυθμίσεων.

Δύο σημεία θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις κομματικές συνεδριάσεις: αν θα υπάρξουν συγκεκριμένες… απουσίες αλλά και ποιοι βουλευτές θα διατυπώσουν εκ νέου τη διαφωνία τους. Ήδη περίπου 15 βουλευτές έχουν δημόσια διατυπώσει ενστάσεις κυρίως για το θέμα της τεκνοθεσίας, ενώ αρκετοί βουλευτές τηρούν στάση αναμονής για να δουν το τελικό κείμενο.

Όσον αφορά στα μέλη της κυβέρνησης μια σειρά υπουργών έχουν βγει για να στηρίξουν την συγκεκριμένη ρύθμιση, όπως για παράδειγμα ο Αδωνις Γεωργιάδης, η Νίκη Κεραμέως, η Δόμνα Μιχαηλίδου, η Σοφία Ζαχαράκη κ.α. Χθες ο Νίκος Δένδιας σημείωσε πως «για να τοποθετηθεί κάποιος υπεύθυνα θα πρέπει πρώτα να έρθει τελική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο» αλλά υπενθύμισε πως το 2015 είχε υπερψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων.

Πάντως, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει ακόμα και αν αυτό τον οδηγήσει στην «έξοδο» από την κυβέρνηση. Παράλληλα, υπάρχουν και κάποιοι υφυπουργοί που δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θα πράξουν και αναμένουν το τελικό κείμενο για τα ομόφυλα ζευγάρια (για παράδειγμα ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είπε πως είναι υπέρ του γάμου αλλά κατά της τεκνοθεσίας).

Να σημειωθεί εδώ πως κατά της ρύθμισης για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που μάλιστα έκανε και ένα δηκτικό σχόλιο για την συζήτηση που έχει ανοίξει αναφορικά με την αποχή. Όσον αφορά στους βουλευτές ενστάσεις -κυρίως για το θέμα της τεκνοθεσίας- έχουν εκφράσει μεταξύ άλλων ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, o Νότης Μηταράκης, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Βασίλης Γιόγιακας, ο Θάνος Πλεύρης, η Αννα Καραμανλή, ο Στράτος Σιμόπουλος, ο Θεόδωρος Καράογλου, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, o Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Μίλτος Χρυσομάλλης κ.α. Βέβαια, μένει να φανεί ποιοι θα καταψηφίσουν (κάτι που έχουν πει μέχρι τώρα πως θα πράξουν ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης και ο Κώστας Καραγκούνης) και ποιοι θα επιλέξουν την αποχή (αυτό για παράδειγμα αναμένεται να πράξει ο Στράτος Σιμόπουλος).

Πηγή: ethnos.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*