ΕΟΦ: Ανάκληση συμπληρώματος διατροφής και υγειονομικού υλικού

eof

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί προϊόντα

  1. Την ανάκληση της παρτίδας 230406, με ημερ/νία λήξης 05/04/2028, του ιατροτεχνολογικού προϊόντος «ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΕΣ 20ML, NEEDLE 21G x 1 ½’’», καθώς μετά από τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου, το αποτέλεσμα του ελέγχου «Μακροσκοπική εξέταση» δε συμφωνεί με τις προδιαγραφές.

Επίσης ανακαλεί γνωστό συμπλήρωμα διατροφής

  1. Την ανάκληση συμπληρώματος διατροφής για τις ωοθήκες, προχώρησαν σήμερα οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Στην ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρονται τα εξής:

Αποφασίζουμε την ανάκληση των παρτίδων 22D0704 με ημερομηνία λήξης 08/2025 και 22D0705 με ημερομηνία λήξης 08/2025, του συμπληρώματος διατροφής INOFERT της εταιρείας ITF HELLAS A.E., καθώς μετά από τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου, τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος ωςπρος τους ελέγχους ομοιομορφίας μάζας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι έλεγχοι του ΕΟΦ στην αγορά φαρμακευτικών και παραφαρμακευτκών προϊόντων είναι σημαντική για την υγεία των πολιτών. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ιδρύθηκε το 1983 με το Ν. 1316 και είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Υπουργείου Υγείας.

Αποστολή του ΕΟΦ είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας σε σχέση με την κυκλοφορία στην Ελλάδα:

φαρμακευτικών προϊόντων ανθρώπινης και κτηνιατρικής χρήσης

φαρμακούχων ζωοτροφών και προσθετικών ζωοτροφών

τροφίμων ειδικής διατροφής και συμπληρωμάτων διατροφής

βιοκτόνων

ιατρικών βοηθημάτων

καλλυντικών

Στα πλαίσια της αποστολής αυτής ο EΟΦ με απόλυτη διαφάνεια και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση:

Αξιολογεί και εγκρίνει νέα ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα. Παρακολουθεί μετεγκριτικά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων κατά την κυκλοφορία τους στη χώρα.

Ελέγχει την παραγωγή, τις κλινικές μελέτες και την κυκλοφορία στην ελληνική αγορά των προϊόντων προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες ορθής παραγωγής, εργαστηριακής και κλινικής πρακτικής και να εφαρμόζεται η νομοθεσία όσον αφορά στη διακίνηση, διάθεση, εμπορία και διαφήμισή τους.

Αναπτύσσει και προωθεί την ιατρική και φαρμακευτική έρευνα.

Ενημερώνει τους επιστήμονες υγείας, τους αρμόδιους φορείς και το κοινό με αντικειμενικές και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα φαρμακευτικά προϊόντα (ανθρώπινης και κτηνιατρικής χρήσης) και τα λοιπά προϊόντα με σκοπό την ορθολογική τους χρήση και την αντικειμενική εκτίμηση της φαρμοκοοικονομικής διάστασής της.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*