Ένωση Ξενοδόχων Λουτρών Πόζαρ: Επιστολή στον Υπουργό Τουρισμού για την ένταξη των ξενοδοχείων στους ΚΑΔ με αναστολή λειτουργίας

loutra-pozar

Προς: Υπουργό Τουρισμού

– ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ

– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝΩΝ

Θέμα: ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ- ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Κοινοποίηση:

1) Δήμαρχο Αλμωπίας

2) Βουλευτές Ν.Πέλλας

3) Υπουργό Οικονομικών

4) Υπουργό Ανάπτυξης

5) Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο

6) Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

H Ένωση Ξενοδόχων Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Ν. Πέλλας, αριθμεί 30 ξενοδοχεία με περίπου 300 εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού. Ο σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων αριθμεί 50 καταλύματα. Η περιοχή μας είναι γνωστή για τον ιαματικό ορεινό τουρισμό.

Διατηρούμε τις επιχειρήσεις μας στην περιοχή των Λουτρών Δήμου Αλμωπίας Ν.Πέλλας. Με πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης ανεστάλη η λειτουργία πολλών επιχειρήσεων. Μεταξύ όμως των επιχειρήσεων για τις οποίες δεν υπήρξε απόφαση αναστολής, είναι τα ξενοδοχεία, οι ξενώνες και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ωστόσο θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

1) δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από Νομό σε άλλο νομό, ώστε να είναι εφικτό να έχουμε επισκέπτες στις επιχειρήσεις μας,

2) είναι κλειστές όλες οι επιχειρήσεις εστίασης και όλα τα καφέ.

3) αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των ιαματικών πηγών και θα πρέπει να γίνει σαφές και αντιληπτό ότι και εκ του λόγου τούτου δεν υφίσταται καμία απολύτως λειτουργία μας όταν οι ιαματικές πηγές δεν λειτουργούν.

Είχαμε προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης κλπ, τόνους καυσόξυλων για τα τζάκια, όπως επίσης προμήθειες πρώτων υλών (για πρωϊνό κλπ) για τους επισκέπτες μας, οι οποίοι όλοι έχουν ακυρώσει τις κρατήσεις τους.

Όλα όσα προαναφέρουμε καθιστούν σαφές και αυτονόητο ότι δεν είναι δυνατόν να θεωρείται ότι λειτουργούμε ενώ αντικειμενικά δεν υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας μας, καθώς τα πάντα είναι κλειστά και δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις. Δεν υπάρχει καμία απολύτως κράτηση, κι όσες υπήρχαν έχουν ακυρωθεί. Τα έσοδά μας είναι μηδενικά!

Τα τραπεζικά καταστήματα δεν δέχονται ότι είμαστε σε αναστολή, καθώς δεν έχουν συμπεριληφθεί οι επιχειρήσεις μας σε καθεστώς αναστολής από την κυβέρνηση. Αυτό όμως δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όλους εμάς, καθώς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα δυσβάσταχτα έξοδα, στην πληρωμή των δόσεων των δανείων και γενικότερα στις οικονομικές μας υποχρεώσεις!!

Οι συγκυρίες είναι πρωτόγνωρες και βιώνουμε μια κατάσταση για την οποία δεν φέρουμε καμία ευθύνη, αλλά ούτε και θα μπορούσαμε να προβλέψουμε. Έχουμε ήδη πληγεί πολύ σοβαρά.

Δεν είναι δυνατόν σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες για όλους, να οδηγούμαστε στην οικονομική μας κατάρρευση. Ευελπιστούμε, ότι θα κατανοήσετε την πραγματικότητα σύμφωνα με όσα ανωτέρω εκθέτουμε, τα οποία και θα σας οδηγήσουν σε μια αναθεώρηση της θέσης σας αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεών μας και θα λάβετε την απόφαση να μας εντάξετε στις ΚΑΔ των κλειστών επιχειρήσεων, γεγονός που αποτελεί και την πραγματικότητα που βιώνουμε.

Σας καλούμε επίσης να λάβετε άμεσα μέτρα για την στήριξή μας σε μία περίοδο που υπήρξε καταστροφική για τον τουρισμό και να αντιληφθείτε ότι ο τουρισμός αποτελεί ναυαρχίδα της οικονομίας μας.

Λουτράκι 10/11/2020

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΟΥΖΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΟΣΧΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΞΕΝΩΝΩΝ

ΠΑΣΟΗ ΜΑΡΙΑ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*