Έκρηξη στη μασονική στοά: «Θεματοφύλακας του Συντάγματος» ο δράστης – «Είχε υλικά για να ανατινάξει την Αθήνα»

Ένας 61χρονος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης καθώς ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της επίθεση με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στη μασονική στοά στο κέντρο της Αθήνας στις 13 Ιουλίου

Ο 61χρονος δράστης που συνελήφθη και ταυτοποιήθηκε ως δράστης της επίθεσης με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στη μασονική στοά στο κέντρο της Αθήνας στις 13 Ιουλίου, ανήκει στους λεγόμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». «Είχε υλικά μέσα στο σπίτι του που είναι ικανά να ανατινάξουν την Αθήνα». Με αυτά τα λόγια πηγές της Κατεχάκη σχολιάζουν τη σύλληψη του βομβιστή, καθώς οι έρευνες στο σπίτι του είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Μέχρι τώρα οι αστυνομικοί έχουν βρει πολλή εκρηκτική ύλη, διαφορετικών μάλιστα ειδών, αλλά και ένα ολόκληρο εργαστήριο παρασκευής βομβών. «Έχει μέχρι και έτοιμες βόμβες, φαίνεται πώς ήξερε πολύ καλά να τις κατασκευάζει, αφού έχουμε βρει μέχρι και ζυγαριές, μίξερ και κατσαρόλες μέσω των οποίων τις παρασκεύαζε», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Όλα αυτά έχουν βρεθεί στο σπίτι του 61χρονου, όπου αστυνομικοί παραμένουν και ψάχνουν για στοιχεία, ενώ έρευνες γίνονται και σε δεύτερη οικία.

Ο κατηγορούμενος δήλωνε «Θεματοφύλακας του Άρθρου 120 του Συντάγματος» και εμπλέκεται στην έκρηξη στη μεγάλη στοά της Αθήνας, στην υπόθεση του Ύπατου Συμβουλίου 33ου στην οδό Σουρμελή, καθώς και στην τοποθέτηση αυτοσχέδιου μηχανισμού στο κτήριο όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Κρωπίας, αλλά και σε απόπειρα εμπρησμού του κτηρίου που στεγάζεται η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Το χρονικό της έκρηξης στη μασονική στοά 

Η έκρηξη συνέβη λίγο πριν από τις 7:00 το πρωί στις 13 Ιουλίου, ενώ πριν είχε προηγηθεί απειλητικό τηλεφώνημα στο 112 στις 6:30, χωρίς να γίνεται λόγος για τον χρόνο που θα εκραγεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Ο πρώτος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη ενώ στο δεύτερο δέμα έγινε ελεγχόμενη έκρηξη.

Πηγή ethnos.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*