Εικόνες ολικής καταστροφής στην Αριδαία

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε όλο τον Νομό Πέλλας και κυρίως στην Αριδαία, όπου αποφασίστηκε πως τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά αύριο, 24 Ιανουαρίου.

Ολη η περιοχή της Αριδαίας χτυπήθηκε άσχημα από την κακοκαιρία, ενώ στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών και Άμεσης/ Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων του Δήμου Αλμωπίας «ΔΑΡΔΑΝΟΣ», ο δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης συγκάλεσε εκτάκτως σε συνεδρίαση το ΣΤΟ, στο δημοτικό κατάστημα Αριδαίας, για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τον Δήμο Αλμωπίας και να δρομολογήσει αμέσως δράσεις πολιτικής προστασίας.

plimira-aridaia

Ο δήμαρχος Αλμωπίας ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο, η οποία είναι ελεγχόμενη, παρά το μεγάλο ύψος βροχόπτωσης και της έντασής της. Τα συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΑ είναι σε πλήρη ανάπτυξη και συνδράμουν με κάθε τρόπο, όπου εντοπίζεται πρόβλημα.
Αριδαία: Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, 83 κλήσεις στην πυροσβεστική

Ο κ. Μπάτσης με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη κακοκαιρία» και πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι συγκρίνουν την ένταση των φαινομένων με την πλημμύρα του 1979, κατά την οποία υπήρχαν και ανθρώπινες απώλειες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ζημιές έχουν προκληθεί σε καταστήματα και υπόγεια στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας , στο γήπεδο του Αλμωπού και σε χωράφια, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε αρκετά σημεία στον δήμο. Ο δήμαρχος τόνισε ότι ιδιαίτερη ένταση είχαν τα φαινόμενα νωρίτερα το απόγευμα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 83 κλήσεις για άντληση υδάτων και έκανε σχετικές ενέργειες σε 22 περιπτώσεις.

Εφόσον αύριο κοπάσει η κακοκαιρία, ο δήμος θα προχωρήσει σε καταγραφή για να ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων στους πληγέντες.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*