Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου Αγίου Νικάνδρου Αριδαίας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης

aridaia

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 τελέστηκαν τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου του ιερού ενοριακού ναού Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας.
Το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ιερούργησε στον κατάμεστο Ι.Ν. Αγ. Νικάνδρου και Ιωαννικίου, με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αριδαίας και Προϊσταμένου του εν λόγω Ι. Ναού, Αρχιμ. Στεφάνου Δέβρελη, ιεροκηρύκων, αρχιερατικών επιτρόπων και άλλων κληρικών της Ι. Μητροπόλεως.

Tον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Νικόδημος Κανσίζογλου, ο οποίος σχολίασε την παραβολή των Δέκα Λεπρών, σημειώνοντας ότι συχνά ο κοινός πόνος ενώνει τους ανθρώπους μεταξύ τους.

Αμέσως μετά την Θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος εγκαινίασε το νεόδμητο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, το οποίο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού. Κατά την ομιλία του συνεχάρη και επαίνεσε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Στέφανο Δέβρελη για την πολυετή, υπεύθυνη και επιτυχή προσπάθειά του προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ανοικοδόμηση του κτιρίου, το οποίο αποτελεί στολίδι για την ενορία και όλη την πόλη της Αριδαίας.

Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο π. Στέφανος, ο οποίος ανέφερε συνοπτικά το χρονικό ανοικοδομήσεως, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Θεό, με την βοήθεια του Οποίου ξεπεράστηκε κάθε ανθρωπίνως ανυπέρβλητο εμπόδιο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος θεμελίωσε το κτίριο κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ι. Μητρόπολη το έτος 2005, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ για την αμέριστη συμπαράστασή του όλα αυτά τα χρόνια, τους συνεφημερίους του, τους επιτρόπους, τους δωρητές, τα κατά καιρούς δημοτικά συμβούλια που ποικιλοτρόπως διευκόλυναν το έργο και όλους γενικά, όσους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της ανοικοδομήσεως του Πνευματικού Κέντρου, το οποίο πρόκειται να ευεργετήσει πολλαπλά τους κατοίκους της Αριδαίας και των γύρω χωρίων (κατηχητικό έργο, Εκκλησιαστικές τέχνες, φιλανθρωπία κ.λπ.).

Μάλιστα σημείωσε ότι την ημέρα αυτή, την 19η Ιανουαρίου του 2020, κατά πρόνοια Θεού συμπληρώνει ακριβώς 20 χρόνια από τότε που του ανατέθηκε εγγράφως από τον προηγούμενο Ποιμενάρχη της Ι. Μητροπόλεως, κυρό Χρυσόστομο η διοίκηση της ενορίας και η Αρχιερατική Επιτροπεία της Αριδαίας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*