Έδεσσα: Μαθητές του 3ου Γυμνασίου ανεβάζουν τις “Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη

Ο ποιητικός λόγος του Αριστοφάνη θα ηχήσει και πάλι, μέσα από τις «Εκκλησιάζουσες», που θα παρουσιάσουν 33 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Έδεσσας.

Σύμφωνα με την κα Ελένη ΜίντσηΔιευθύντρια 3ου Γυμνασίου Έδεσσας, η ομάδα μαθητών και συναδέλφων έκανε θαύματα, καθώς όλοι ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, θυσίασαν τον ελεύθερο χρόνο τους, για να φέρουν σε πέρας μία τόσο απαιτητική παράσταση, με μεράκι και όρεξη.

“Τα σχολεία μέσα από την τέχνη μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα σκηνικά έγιναν από συναδέλφους και παιδιά, ενώ πολλοί έφεραν κοστούμια από το σπίτι τους. Όταν θέλουμε μπορούμε”, κατέληξε η κα Μίντση.

Τα παιδιά δηλώνουν ενθουσιασμένα με το δύσκολο αυτό εγχείρημα, λέγοντας ότι αποτελεί πρόκληση.

400 π.Χ. Αθήνα. Ο Αριστοφάνης γράφει ένα από τα σημαντικότερα έργα του. Μία από τις πιο εμβληματικές πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μία κωμωδία που φέρνει στο προσκήνιο τις γυναίκες που αποφασίζουν να πάρουν τα ηνία της πόλης, καταφέρνοντας το ακατόρθωτο, χωρίς επαναστάσεις, πολέμους και εκβιασμούς… ντύνονται άντρες και παρεισφρέουν στην Εκκλησία του δήμου, ψηφίζοντας νόμο, ώστε η εξουσία της πόλης να περάσει στα χέρια των γυναικών.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*