Διπλωματικές πηγές: Το ΥΠΕΞ ζήτησε από την Τουρκία να δώσει άδεια στον κρατούμενο πατέρα του μηχανοδηγού από την Πέλλα

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, θα λάβει χώρα συνάντηση, για το ίδιο ζήτημα, του Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα, με τον Γενικό Γραμματέα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών

Η ανταπόκριση των ελληνικών αρχών στο αίτημα της οικογένειας του 28χρονου Νίκου Ναλμπάντη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, προκειμένου να ζητηθεί άδεια από τις τουρκικές αρχές στον πατέρα του, ο οποίος κρατείται σε φυλακή της Τουρκίας, ώστε να βρεθεί στην κηδεία του παιδιού του ήταν άμεση.

Ο μηχανοδηγός Νίκος Ναλμπάντης είναι μεταξύ των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ο 28χρονος έχασε ακαριαία τη ζωή του και συγγενής του, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (3/3) στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» έκανε έκκληση στην Πολιτεία και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, προκειμένου να είναι στην κηδεία ο πατέρας του άτυχου μηχανοδηγού.

«Το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι ο πατέρας του Νικόλα είναι στην Τουρκία σε μια φυλακή, αποφυλακίζεται μετά το Πάσχα και δεν θα είναι εδώ στην κηδεία του παιδιού του. Θερμή παράκληση στην Πολιτεία, στον κύριο Δένδια που είναι ο αρμόδιος, μήπως μπορέσουμε να κάνουμε κάτι να έρθει στην κηδεία» είπε φανερά συγκινημένος ο κ. Καρυδόπουλος, συγγενής του νεκρού μηχανοδηγού, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Καρυδόπουλος ανέφερε επίσης ότι η οικογένεια περιμένει την ταυτοποίηση, ενώ ερωτηθείς για τη δουλειά του 28χρονου στην υπηρεσία, είπε: «Ήταν σχεδόν δύο χρόνια στην υπηρεσία, ήταν χαρούμενος για τη δουλειά που είχε βρει. Δούλευε από μικρός, προσπαθούσε τα πάντα και όπως έλεγε ο πατέρας του “τον Νικόλα δεν τον φοβάμαι”».

«Δεν γνώριζα για προβλήματα στην υπηρεσία» λέει σε άλλο σημείο των δηλώσεών του και προσθέτει: «Ήταν δίπλα στον έμπειρο μηχανοδηγό και μάθαινε, είχε περάσει από τρίμηνη εκπαίδευση».

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*