Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Το ΚΙΝΑΛ ενισχύει τα ποσοστά του μετά την εκλογή Ανδρουλάκη- Αντλεί ψηφοφόρους από τη ΝΔ

pasok_kinal

Ενισχυμένο κατά 4,5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στη νέα μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη σε σχέση με εκείνη του Νοεμβρίου του 2021.

Στην προέλευση της πρόθεσης ψήφου, το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται να κερδίζει ψηφοφόρους από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ερώτηση τι είχαν ψηφίσει το 2019 όσοι προτίθενται να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εκλογές, το 39% απάντησε ΚΙΝΑΛ, το 23% ΝΔ (που αντιστοιχεί στο 9% των ψηφοφόρων της ΝΔ το 2019) και το 22% ΣΥΡΙΖΑ (που αναλογεί στο 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 2019). Παράλληλα, το 10,5% ανέφερε είτε ότι είχε ρίξει «άκυρο ή λευκό» είτε ότι απείχε από τις εκλογές είτε δεν είχε δικαίωμα ψήφου, ενώ 5,5% είπε ότι είχε ψηφίσει άλλο κόμμα.

Ως προς τον πολιτικό αυτοχαρακτηρισμό των ερωτηθέντων που προτίθενται να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ, το 40% χαρακτηρίζει τον εαυτό του «Κεντροαριστερό», το 38% «Κεντρώο», το 6% «Αριστερό» και άλλο ένα 6% «Κεντροδεξιό». Ακολουθεί ένα 5% που αναφέρει «τίποτα», ένα 2% «άλλο», ένα ακόμα 2% είπε «δε γνωρίζω-δεν απαντώ» και μόλις 1% αυτοχαρακτηρίστηκε «Δεξιός».

Η έρευνα της Pulse είναι πανελλαδική και έγινε τηλεφωνικά με τη χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Το διάστημα συλλογής στοιχείων της α’ έρευνας ήταν 22-24 Ιανουαρίου 2022 κι έγινε σε δείγμα 1.504 ενηλίκων, ενώ η β’ έρευνα διενεργήθηκε το διάστημα 26-29 Ιανουαρίου 2022 και το συμμετείχαν 1.308 ενήλικοι.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*