Δημοσκόπηση GPO στην Κρήτη: Αλλάζει το σκηνικό η εκλογή Ανδρουλάκη

androulakis

Η πρώτη έρευνα της νέας χρονιάς που πραγματοποίησε από τις 10 μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2022 η εταιρεία GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά, επικεντρώθηκε στην Περιφέρεια της Κρήτης.

Πρόκειται για μια περιοχή με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον εξαιτίας της πρόσφατης εκλογής του Ν. Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ., καταλυτικό ρόλο στην οποία διαδραμάτισε η δυναμική που εμφάνισε ο νέος πρόεδρος στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης αποτελούν οι σημαντικές ανακατατάξεις στην εκλογική επιρροή των κομμάτων, απόρροια, όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου, της πρόσφατης επικράτησης του κ. Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. – ΠΑΣΟΚ. Τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ -σε μεγαλύτερο βαθμό- καταγράφουν σημαντική υποχώρηση των ποσοστών τους σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και στους τέσσερις νομούς.

Στον αντίποδα, το ΚΙΝ.ΑΛ. σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο των ποσοστών του στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, όπου πιέζει τα δύο μεγάλα κόμματα, ανατρέποντας το διαμορφωμένο σκηνικό. Είναι ξεκάθαρο ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή καταγράφονται σοβαρές μετακινήσεις του εκλογικού σώματος, το οποίο φαίνεται διατεθειμένο να δώσει μια ευκαιρία στον νέο αρχηγό του ΚΙΝ.ΑΛ. Η απειλή, κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι μόνο, είναι πλέον ορατή και ο αγώνας για την κατάληψη του προοδευτικού χώρου στην Κρήτη αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που μένει να αποδειχθεί αν μπορούν να έχουν και πανελλαδικό αντίκτυπο.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*