Δήμος Σκύδρας: «Άρωμα» γυναίκας στις εκλογές του Οκτωβρίου

Γυναικεία υπόθεση θα έλεγε κάποιος πως είναι οι εκλογές στον δήμο Σκύδρας. Ελάχιστες ημέρες πια πριν από τις κάλπες του Οκτωβρίου και ήδη έχουν επικυρωθεί οι συνδυασμοί από τα Πρωτοδικεία της χώρας. Πιο δύσκολες οι προϋποθέσεις αυτή τη φορά για τα ψηφοδέλτια που πέρα από την ποσόστωση περιλαμβάνουν εκατοντάδες υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Κάτι που έκανε απαγορευτική τη συμμετοχή κι άλλων υποψηφίων δημάρχων.

Στο δήμο Σκύδρας κατέρχονται τρεις συνδυασμοί και όλα δείχνουν πως η υπόθεση εκλογής του νέου δημάρχου θα κλείσει από την πρώτη Κυριακή με βάση πάντα το νέο εκλογικό νόμο.

Πρώτη στην κούρσα με εικόνα του φαβορί η σημερινή δήμαρχος κι από τις ελάχιστες γυναίκες δημάρχους στη χώρα, η Κατερίνα Ιγνατιάδου. Με πολυετή πείρα σε θέσεις τοπικής αυτοδιοίκησης εκλέχθηκε πρώτη φορά δήμαρχος Σκύδρας το 2014, ενώ στις εκλογές του 2019 κερδίζει την δεύτερη θητεία της και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή και με την ευρεία πλειοψηφία του 60%. Ο συνδυασμός της “Συμμαχία Πολιτών για το Δήμο Σκύδρα” ξεκίνησε με τα εγκαίνια του εκλογικού τους κέντρου και η κ. Ιγνατιάδου στην ομιλία της επεσήμανε πως «στα δύσκολα χρόνια των κρίσεων κρατήσαμε την κοινωνία μας ενωμένη και αλληλέγγυα με αποτελεσματικά έργα και ενέργειες. Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου επιβεβαιώνουμε με τη ψήφο μας και ανανεώνουμε τη σχέση ειλικρίνειας, αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης που μας συνδέει όλα αυτά τα χρόνια. Επιβεβαιώνουμε την πίστη και την προσήλωσή μας στις ηθικές αξίες, στην ακηδεμόνευτη, δημοκρατική και ισχυρή αυτοδιοίκηση για τους πολίτες και την κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Συνεχίζουμε την ανοδική πορεία για την προκοπή και ανάπτυξη του τόπου μας σε όλους τους τομείς». Είναι αλήθεια πως ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα στον δήμο Σκύδρας επί θητείας της και έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη συνείδηση των δημοτών.

Άρωμα γυναίκας όμως στον δήμο Σκύδρας με τη νέα υποψηφιότητα από μια νέα ακόμη γυναίκα, με καταγωγή από το Ριζό Σκύδρας, η λογίστρια Μαρία Παπαδοπούλου. Η ίδια ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τις εκλογές του Οκτωβρίου μόλις δυο μήνες πριν τις εκλογές και κατάφερε σε λίγο διάστημα να στήσει τον συνδυασμό “Αλλαγή Σκυτάλης” και να δημιουργήσει ψηφοδέλτιο με 121 υποψηφίους.

Κόντρα στις φήμες που την ήθελαν να μην επικυρώνει υποψηφιότητα, οι συνεχείς εμφανίσεις της στα τοπικά μέσα και οι ανακοινώσεις υποψηφίων καθημερινά επιβεβαίωσαν ότι η εκλογική μάχη στην Σκύδρα είναι γυναικείο θέμα… Η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Παπαδοπούλου κατάφερε και δημιούργησε έναν συνδυασμό από το μηδέν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον συνδυασμό δεν συμμετέχει κανένας από την περίφημη αντιπολίτευση των επτά της δημοτικής αρχής. Μόνο ένας δήλωσε παρών και σε αυτή την εκλογική μάχη. Η ίδια η Μαρία Παπαδοπούλου όπως δήλωσε, θέλησε μάλιστα να δώσει αέρα ανανέωσης βάζοντας στο ψηφοδέλτιο νέα πρόσωπα.

Στον δήμο Σκύδρας έτοιμη για τον αγώνα των εκλογών δηλώνει και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σκύδρας. Η παράταξη που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει τον αγώνα για ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας και των αγώνων. Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωάννης Σουμελίδης δηλώνει πως «ο στόχος μας ξεκάθαρος. Είμαστε εδώ, δηλώνουμε παρών πιο έμπειροι και αποφασισμένοι, για να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε την δυνατότητα έκφρασης και πάλης των δικαιωμάτων των λαϊκών νοικοκυριών με την ελπίδα ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα μπορέσουμε να δώσουμε τη μάχη μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο από καλύτερη θέση και με βελτιωμένους τους πολίτικους συσχετισμούς.Ξεπερνώντας τις οποίες δυσκολίες και χωρίς να φοβόμαστε δεσμευόμαστε απέναντι στους δημότες της Σκύδρας για αγώνα ενάντια σε κάθε απόφαση που θα χειροτερεύει τη θέση μας, που θα πλήττει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Σε αυτή την κατεύθυνση συγκροτήσαμε ανανεωμένο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγρότες, επιστήμονες, νεολαίοι, αγωνιστές της εθνικής αντίστασης κ.α».


Ο προεκλογικός αγώνας στον δήμο Σκύδρας εξελίσσεται αυτές τις ημέρες με περιοδείες των υποψηφίων σε γειτονιές και δημοτικά διαμερίσματα, αλλά και συναντήσεις με φορείς και συλλόγους

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*