Δήμος Λαρισαίων: Αντιδεοντολογική η ενέργεια του Δήμου Πέλλας – Δήμος Πέλλας: «Στείλαμε βοήθεια, λάβαμε διαμαρτυρία»!

Δεν υπάρχει Έλληνας που δεν πόνεσε με τις φωτιές και τις πλημμύρες. Η πρώτη σκέψη όλων μας από τις πρώτες ώρες ήταν πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάποιοι το κάναμε. Ο Δήμος Πέλλας έστειλε τρία φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης στην περιοχή της Λάρισας την πρώτη μέρα που δόθηκε σε κυκλοφορία η Εθνική Οδός. Είμαστε βέβαιοι ότι έτσι βοηθήσαμε τους πληγέντες συμπατριώτες μας και αυτό μας φτάνει.

Ούτε ανακοινώσεις κάναμε, ούτε φωτογραφίες,  ούτε δελτία τύπου.

Τα έκανε όμως ο Δήμαρχος Λάρισας χαρακτηρίζοντας “σαφώς αντιδεοντολογική, καταδικαστέα και έξω από το πνεύμα αλληλεγγύης” την προσφορά μας! Επί λέξει!  Τα φορτηγά μας πράγματι δεν παρέδωσαν στο  Δημαρχείο της Λάρισας όπως θέλαμε από την αρχή, γιατί παρά τα συνεχή τηλεφωνήματα δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, όπως και με άλλους δήμους της περιοχής. Κατανοούμε τις δυσλειτουργίες σε μια τέτοια καταστροφή. Κατανοούμε την ταραχή και τον πόνο. Κατανοούμε ακόμα και την υπερβολή! Γι’ αυτό δε θα δώσουμε οποιαδήποτε πολιτική συνέχεια στο θέμα.

Ο Δήμος Πέλλας εκφράζει τα αλληλέγγυα αισθήματα των δημοτών του και θα συνεχίζει να το κάνει όπως το έκανε στη Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Τουρκία, στη Συρία και όπου αλλού χρειαστεί.

Καλό κουράγιο, συμπατριώτες, θα είμαστε δίπλα σας και με νέες αποστολές σύντομα!

Η ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων

“Πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι οχήματα του Δήμου Πέλλας με είδη πρώτης ανάγκης, βρέθηκαν σε χωριά του Δήμου μας, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει οποιαδήποτε συνεννόηση με το Δήμο Λαρισαίων, ο οποίος διακινεί συντεταγμένα κάθε είδους βοήθεια προς τους πληγέντες. Εννοείται ότι στα εν λόγω χωριά έχει σταλεί από το Δήμο μας, ό,τι χρειάστηκε σε συνεννόηση και συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες. Η βοήθεια του Δήμου Πέλλας, διακινείται από υποψήφια συνδυασμού της αντιπολίτευσης.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, είναι σαφώς αντιδεοντολογική, καταδικαστέα και έξω από το πνεύμα αλληλεγγύης που έχουν επιδείξει στο παρελθόν, τόσο ο Δήμος Λαρισαίων προς άλλους Δήμους που χρειάστηκαν στήριξη και βοήθεια, όσο και πολλοί Δήμοι απ΄ όλη τη χώρα προς τη Λάρισα και άλλους Δήμους της Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πρόσφατης θεομηνίας.

Για το θέμα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης έχει εκφράσει τη διαμαρτυρία του στο δήμαρχο Πέλλας και έχει ενημερώσει την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)”.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*