Δήμος Έδεσσας: Εκδήλωση Μνήμης για τον Καπετάν Άγρα και τον Αντώνη Μίγκα

agras
Στον χώρο της θυσίας του Καπετάν Άγρα και του Αντώνη Μίγκα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμήν των εθνομαρτύρων μας.
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Στην εκδήλωση, εκτός του φιλοξενούντος Δημάρχου Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου, παραβρέθηκαν ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, οι Βουλευτές Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιώργος Λεβεντάκης, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας από τους Γαργαλιάνους που είναι η γενέτειρα του Καπετάν Άγρα, ο Διοικητής της ΙΙ Μεραρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων και πολίτες.
Η εντυπωσιακή, από άποψη παρουσίας και μουσικής αρτιότητας, Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Έδεσσας κάλυψε μουσικά την εκδήλωση.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:
«…χρόνια μετά, η ιστορία μας αμφισβητήθηκε και όλοι εμείς αντιδράσαμε και ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ. Όχι φυσικά για πολιτικά ΩΦΕΛΗ, όπως μερικοί προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο σαν άλλοθι.
Αλλά γιατί ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, δεν έχει πολιτικά κίνητρα, αλλά ΙΔΑΝΙΚΑ.
Και δυστυχώς τον δικαιώνουν καθημερινά οι καταστάσεις.
Μια συμφωνία χωρίς ΩΦΕΛΗ,
Μια συμφωνία που καταπατάται καθημερινά,
Μια συμφωνία που ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ, ΦΕΡΟΥΝ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ και ας μη ψάχνουν συνενόχους, στο ότι δήθεν όλοι βολεύτηκαν.
Είμαστε υπερήφανοι που ζούμε σε αυτά τα ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ,
Είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ μας, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας, η ΕΛΛΑΔΑ μας…
ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!!!!!!! »

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*