Δήμος Αλμωπίας: Τοποθετήθηκαν σε όλες τις Σχολικές Μονάδες και στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης της Αριδαίας , «ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΙ»

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, τοποθετήθηκαν σε όλες τις Σχολικές Μονάδες και στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης της Αριδαίας , «ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΙ», από τον Δήμο Αλμωπίας.
Ένα ακόμη ρεύμα ανακύκλωσης συλλογής βιοαποβλήτων σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – ΦΟΔΣΑ.
Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση επί του θέματος , της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος , Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κα Πολυξένη Νάνου και τον προϊστάμενο του τμήματος κο Ιατρίδη Γεώργιο με τους Δ/ντες – Δ/ντριες των Σχολικών Μονάδων και των Παιδικών Σταθμών, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμωπίας, όπου και παρέλαβαν ενημερωτικό υλικό.
Στους καφέ κάδους , μπορούν να απορριφθούν :
· υπολείμματα τροφών , αποφάγια
· υπολείμματα και φίλτρα καφέ , φακελάκια τσάι
· φρούτα , φλούδες φρούτων
· τσόφλια αυγού
· μικρά κλαδιά , φύλλα , γκαζόν
· χαρτί κουζίνας , χαρτοσακούλες & εφημερίδες
· γαλακτοκομικά (τυρί ,κρέμες,γιαούρτι)
Ο Δήμος Αλμωπίας παρέλαβε 524 καφέ κάδους των 240l και ένα όχημα με σύστημα πλύσης. Η τοποθέτηση των «ΚΑΦΕ ΚΑΔΩΝ» θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Η χωριστή διαλογή των βιοαποβλήτων δημιουργεί πολύτιμη πρώτη ύλη για την παραγωγή κομπόστ.
Η τοποθέτηση των καφέ κάδων ,κυρίως στα σχολικά κτίρια είναι σημαντική, αφού το σχολείο είναι ο πυλώνας για την εκπαίδευση και την υιοθέτηση περιβαλλοντικής κουλτούρας, η οποία θα συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη μας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*