Δηλώσεις Καρασμάνη μετά τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ

Τα μέτρα της Κυβέρνησης ικανοποιούν τις διεκδικήσεις μας
To σύνολο των 45 μέτρων που εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Χώρα μας, αλλά και οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και οι παροχές με κοινωνικό αποτύπωμα, βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.
Μάλιστα, για πολλά από αυτά τα μέτρα, στα οποία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, προσωπικά έχει, ο πρώην υπουργός δώσει πραγματικές «μάχες» τόσο στη Βουλή – με ομιλίες, παρεμβάσεις, καταθέσεις τροπολογιών και αναφορών – όσο και με συναντήσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς.
Αυτά επισήμανε ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης στη Θεσσαλονίκη μετά τα εγκαίνια της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στα οποία παρευρέθηκε, προσθέτοντας πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες και τις διεκδικήσεις για περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών.
Οι παρεμβάσεις για το 2025, που εκτείνονται μέχρι το 2027, τις οποίες εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, συνθέτουν έναν πλήρη οδικό χάρτη προς το μέλλον και υλοποιούν προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών και τη σύγκλιση με την υπόλοιπη Ευρώπη, τόνισε ο κ. Καρασμάνης.
Σε πολλές από αυτές, έχει πρωτοστατήσει ο βουλευτής Πέλλας και πρώην υπουργός, στη Βουλή για την υιοθέτησή τους, όπως για παράδειγμα :
Η αυτοτελής φορολόγηση με συντελεστή 22% των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ.
Το πρόσθετο κίνητρο έως 7.200 ευρώ το χρόνο για τους γιατρούς που στελεχώνουν δομές υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της Χώρας.
Η κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος για τους αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις.
Η μονιμοποίηση της επιστροφής στους αγρότες του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο για αγροτική χρήση.
Η θεσμοθέτηση ενός δίκαιου και ευέλικτου συστήματος διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων αγροτών και συνεταιρισμών, με μειώσεις τόκων και διαγραφή μέρος του οφειλόμενου κεφαλαίου.
Η μείωση του ελάχιστου φορολογητέου ποσού των ελευθέρων επαγγελματιών και σε περιοχές με 1.500 κατοίκους, αντί των 500 που ισχύει μέχρι σήμερα, καθώς και η συγκριτική, και όχι προσθετική, χρήση του μέγιστου μισθού των εργαζομένων στον υπολογισμό του φορολογητέου ποσού των ελευθέρων επαγγελματιών.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*