Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών: Κινητοποιήσεις έναντι του επικείμενου φορολογικού νομοσχεδίου.

Κινητοποιήσεις των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών έναντι του επικείμενου φορολογικού νομοσχεδίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, στην έκτακτη συνεδρίασή του της 12-11-2023, αφού έλαβε υπόψη τις φορολογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και την από 11-11-2023 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, αποφάσισε ομόφωνα, ότι εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν, ζητά την άμεση απόσυρσή τους και διεκδικεί την υλοποίηση των αποφάσεων της Ολομέλειας για την στήριξη του επαγγέλματος και συγκεκριμένα:
1. Αύξηση του ορίου απαλλαγής από το καθεστώς ΦΠΑ για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ.
2. Μείωση του δικαστηριακού ΦΠΑ.
3. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
4. Επαναφορά της υποχρεωτικής παράστασης στα συμβόλαια.
5. Θέσπιση υποχρεωτικού πιστοποιητικού νομιμότητας από δικηγόρους σε όλες τις εμπράγματες δικαιοπραξίες.
6. Κατάργηση της εισφοράς ανεργίας 120 ευρώ υπέρ ΟΑΕΔ.
7. Αύξηση των αμοιβών των εμμίσθων δικηγόρων του Δημοσίου.
8. Επανεκτίμηση του ποσού αναφοράς των γραμματίων προείσπραξης.
Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε ομόφωνα:
1. Την αποχή των μελών του από δίκες συμφερόντων του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ευρύτερος δημόσιος τομέας όπως καθορίζεται από τον Ν. 4270/2014) μέχρι την ψήφιση του Νομοσχεδίου.
2. Την αποχή των μελών του από όλες τις δίκες στις 16 και 17/11/2023 και 21 και 22/11/2023.
3. Την αποχή των μελών του από όλες τις δίκες κατά τη διαδικασία ψήφισης των μέτρων στο Κοινοβούλιο.
4. Την αποχή των μελών του από έκδοση διαταγών πληρωμής από δάνεια με αιτούσες Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων καθώς επίσης και από εντολές προς εκτέλεση, ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου για τα funds και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.
5. Το πλαίσιο της αποχής υπό τα στοιχεία 1, 2, 3 και 4 δεν θα είναι το υφιστάμενο μέχρι σήμερα στις περιπτώσεις αποχής αλλά πολύ αυστηρότερο και θα καθοριστεί με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής.
6. Την αποχή των μελών του από τις επιτροπές όπου μετέχουν ως μέλη δικηγόροι (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων κτηματολογικών διαφορών, Μητρώο Νομικών Εισηγητών Κτηματολογίου, κλπ).
7. Τη συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας και στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 22/11/2023 και ώρα 13:00΄.
8. Τη δημιουργία ενιαίου μετώπου με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς με σκοπό την απόσυρση των εξαγγελθέντων φορολογικών μέτρων.
9. Τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιοποίηση των θέσεων του δικηγορικού σώματος τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Τη δημιουργία σποτ, το οποίο θα προβληθεί στη τηλεόραση και το διαδίκτυο και πληρωμένη καταχώρηση σε Κυριακάτικα έντυπα.
10. Την αποστολή επιστολών σε όλους τους βουλευτές προκειμένου να τοποθετηθούν δημόσια επί του θέματος.
Κατά την διάρκεια της αποχής θα λειτουργήσει επιτροπή αδειών αποτελούμενη από τους Χρήστο Μητώση, Πρόεδρο, Συμέλα Λαζαρίδου, Γραμματέα, και Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου, μέλος.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*