ΔΗΚΕΠΑΠ: Η σημαντική επιχείρηση πολιτισμού «έκλεισε» μετά από 26 χρόνια – Όλοι μαζί για την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου, δηλώνει η νέα Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Η είδηση ήρθε σαν κεραυνός και μάλιστα μέσα στην προεκλογική περίοδο όπου οι αιρετοί δήμαρχοι βρίσκονταν στον αγώνα για την εκλογής τους. Ένα από τα πιο «γρήγορα» και μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια της κυβέρνησης, ήρθε να καταργήσει Νομικά Πρόσωπα και Δημοτικές Επιχειρήσεις στους δήμους της χώρας, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τα αυτοδιοικητικά στελέχη. Παρά τις αντιδράσεις, των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης,ο νόμος ψηφίστηκε και οι νέοι δήμαρχοι κλήθηκαν στη νέα θητεία τους που ξεκίνησε, να καθορίσουν αρμοδιότητες και τροποποιήσεις των οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας, για να λειτουργήσουν με νέα δεδομένα, προς όφελος πάντα του πολίτη. Τα νομικά πρόσωπα που έδιναν λοιπόν μια πιο ευέλικτη λειτουργία στους ΟΤΑ ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους.

dikepap dimos pellas

 

Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης του δήμου Πέλλας, «έκλεισε» την ιστορία της και επίσημα με την 1872/4.1.2024 Διαπιστωτική Πράξη του γραμ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης που αποφασίζει βάσει νόμου, την αυτοδίκαιη λύση της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Όλες οι αρμοδιότητες και οι εργαζόμενοι περνούν στον καθολικό διάδοχο που είναι ο δήμος Πέλλας.

Ένας λοιπόν από τους σημαντικότερους φορείς του πολιτισμού στο νομό Πέλλας ολοκληρώνει τον κύκλο του και παραμένει ζωντανός ίσως με τις δράσεις του μέχρι σήμερα, αλλά και με όσους συνεργάστηκαν με αυτόν. Η ΔΗΚΕΠΑΠ (ΔΕΠΑΓ) συστάθηκε το 1996, στην διάρκεια της θητείας του δημάρχου Αντώνη Βασιλειάδη με πρώτη Πρόεδρο του νέου νομικού προσώπου την δημοτική σύμβουλο Ελένη Βορριά. Μια μαχητική γυναίκα στην κυριολεξία της πρώτης γραμμής, που είχε στόχο να δημιουργήσει έναν ισχυρό φορέα πολιτισμού. Επί των ημερών της λειτούργησε το Κέντρο ΑμεΑ και το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας.  Ήδη από το 1989 λειτουργούσε και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Γιαννιτσών, στην εποχή της ελεύθερης ραδιοφωνίας, το οποίο φυσικά συμπεριλήφθηκε στις δράσεις της νεοσύστατης τότε κοινωφελούς επιχείρησης. Στις αρμοδιότητες της ΔΕΠΑΓ ήρθε και το Αλεξάνδρειο Ωδείο, ενώ το νομικό πρόσωπο με ιδιαίτερη ευαισθησία στους κατοίκους του δήμου, διοργάνωνε τραπέζι απόρων και μοναχικών ανθρώπων στις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Πρωταρχικός στόχος της επιχείρησης ήταν η στήριξη νέων καλλιτεχνών της περιοχής, καθώς και η διοργάνωση σημαντικών ιστορικών ημερίδων. Για 26 ολόκληρα χρόνια έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στην άσκηση πολιτιστικής, κοινωνικής, τουριστικής και εκπαιδευτικής πολιτικής του δήμου. Ήταν η προβολή του τόπου προς τα έξω. Αναβαθμίζοντας με μικρά αλλά και ουσιαστικά βήματα την ανάγκη των κατοίκων του δήμου για ανάπτυξη της πολιτιστικής του παιδείας. Πέρα από τον Πολιτισμό, την κοινωνική πολιτική και προσφορά, στήριξε τις Τέχνες, ενημέρωσε σε θέματα περιβάλλοντος και πρόνοιας, αξιοποίησε και ανέδειξε την Ιστορία της περιοχής, σχεδίασε και μελέτησε δράσεις τουριστικής ανάπτυξης και προώθησε τα τοπικά πολιτιστικά προϊόντα.

Σε αυτό το αφιέρωμα αποχαιρετισμού επιλέξαμε κάποιους από τους ανθρώπους που διετέλεσαν Πρόεδροι του φορέα Πολιτισμού. Όλοι όσοι πέρασαν από την διοίκηση της επιχείρησης είχαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή της και διάθεση να αναπτύξουν τους τομείς δράσεις της. Μέσα από τις συνεργασίες αυτές δημιουργήθηκαν, το σημαντικότερο, ισχυρές φιλίες… Κάποιοι από τους προέδρους της δεν είναι πια στη ζωή. Όπως η Ελένη Βορριά και ο Κώστας Πέσιος. Η ΔΗΚΕΠΑΠ όμως αποτελεί πάντα την σημαντική πολιτιστική παρακαταθήκη για τη συνέχιση στήριξης της ιστορίας και της προβολής του τόπου.

Τα λόγια αποχαιρετισμού δεν είναι εύκολα για κανέναν…

**Η Ελένη Πισμίση ήταν η δεύτερη γυναικεία παρουσία στην Προεδρία της επιχείρησης Πολιτισμού.Από τα σημαντικά στελέχη στην θητεία του τότε δημάρχου Παπανικολάου, ανέπτυξε πολλές νέες δράσεις με στόχο το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο και τα καλλιτεχνικά εργαστήρια. Η ίδια δηλώνει για την επιχείρηση πολιτισμού που καταργείται από τις αρχές του νέου χρόνου ότι «Στο τέλος του 2023 έκλεισε οριστικά ο κύκλος ζωής της ΔΗΚΕΠΑΠ – πρώην ΔΕΠΑΓ, έπειτα από 26 χρόνια πλούσια δράσης και προσφοράς στην πολιτισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, οι αρμοδιότητες καθώς και το προσωπικό των ΝΠΔΔ και των Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων που καταργούνται – μεταφέρονται στους δήμους, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν προς όφελος των πολιτών… Το βασικό κριτήριο για την αλλαγή αυτή ήταν οι περικοπές των δαπανών, που φοβάμαι ότι πέρα από τις αρχικές δυσλειτουργίες που συνοδεύουν αναγκαστικά κάθε μεταβατική φάση, οι εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών θα είναι αναπόφευκτες, τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Γιατί να συμβεί αυτό; Ήμουν Πρόεδρος ΔΕΠΑΓ την διετία 2007-2008. Ήταν μια πολύ δημιουργική περίοδος για μένα. Νοιώθω ευγνώμων που ήμουν σε αυτή τη θέση. Το σημαντικότερο που έμεινε πραγματικά, είναι ότι γνώρισα πολύ αξιόλογους ανθρώπους και αυτό με έκανε πιο πλούσιο άνθρωπο. Η ΔΕΠΑΓ που γνώρισα και υπηρέτησα ήταν μια οργανωμένη και σημαντικά αποδεκτή δημοτική επιχείρηση, που ως νομικό πρόσωπο διέθετε ευελιξία στην λειτουργία της και αμεσότητα στη σχέση της με τους δημότες. Το Δ.Σ. όπου εκπροσωπούνταν όλες οι παρατάξεις του δήμου, καθώς και οι καλλιτεχνικοί, επιχειρηματικοί και κοινωνικοί φορείς του τόπου, λειτουργούσε με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της κοινωνικής ευαισθησίας με σκοπό την πολύπλευρη ανάπτυξη του πολιτισμού στον δήμο.

Η επαφή με τους πολίτες ήταν άμεση. Η συνεργασία μας με τους συλλόγους για κοινές δράσεις ευπρόσδεκτη. Η γνωριμία και ανάδειξη της πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας διαρκής. Η ΔΕΠΑΓ ήταν ένα ζωντανός οργανισμός κοντά και δίπλα στην τοπική κοινωνία, που συμμερίζονταν τις ανησυχίες για την πρόοδο και υποστήριζε την δημιουργικότητα με σεβασμό στην τοπική Ιστορία και την παράδοση, αλλά και με αγάπη για το νέο και την ανάπτυξη. Μόνιμο ενδιαφέρον μας ήταν η συμμετοχή των συμπολιτών μας σε εκδηλώσεις και δράσεις που καλλιεργούν την κοινωνική συνοχή. Σημαντικό μέλη μας η προσφορά στις ευάλωτες ομάδες, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων. Η Δημοτική Επιχείρηση με το έμπειρο προσωπικό και το δραστήριο διοικητικό συμβούλιο επιτελούσε ένα πολυσύνθετο έργο. Λειτουργούσε για να υποστηρίζει την δημιουργικότητα των εμπνευσμένων ανθρώπων και να διαμοιράζει τη χαρά της συμμετοχής στην πολύπλευρη ανάπτυξη του τόπου. Με διαρκή εγρήγορση και χάρη στην ευελιξία της ήταν διαρκώς ζωντανή και επίκαιρη. Πόσο εφικτό είναι οι υπηρεσίες πια του δήμου με τον γραφειοκρατικό χαρακτήρα τους και τις συνεχείς περικοπές στις δαπάνες να υπηρετήσουν τους παραπάνω στόχους και προάγουν την ιδέα της πολύπλευρης ανάπτυξης; Είναι ένα δύσκολο ερώτημα».

Κι έρχεται η συγχώνευση με το νόμο «Καλλικράτης» 3852/2010 με αποτέλεσμα να προκύπτει ο νέος δήμος Πέλλας, έχοντας στην αγκαλιά του πια 5 προηγούμενους δήμους. Έτσι συγχωνεύτηκαν και οι δημοτικές επιχειρήσεις των δήμων αυτών, ακολουθώντας την μεγαλύτερη όπως ήταν η ΔΕΠΑΓ με ανάλογες αρμοδιότητες, εργαζόμενους και φυσικά δυσκολίες.

** Έχουμε φτάσει στο 2011 και Πρόεδρος του νέου και μεγάλου πια και οικονομικά και διαχειριστικά μοντέλου τοποθετείται η Ερασμία Λούσπα. Βαθιά τα νερά πάλι σε έναν καινούργιο και τεράστιο οργανισμό με άσχημα οικονομικά και χρέη που υπήρχαν από άλλες επιχειρήσεις. Μια ακόμη γυναίκα στο τιμόνι της ΔΗΚΕΠΑΠ πια καλείται να φέρει σε πέρας ένα δύσκολο έργο. Τι θυμάται γι’ αυτό η Ερασμία Λούσπα, εκλεγμένη με δήμαρχο τον Στάμκο και προερχόμενη από τον πρώην δήμο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και φυσικά τι λέει για την επιχείρηση πολιτισμού που καταργείται…

«Η ενασχόληση μου με την πολιτική προέκυψε το 2011 ως δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Πέλλας, λόγω της συγχώνευσης των πρώην καποδιστριακών δήμων. Η συγχώνευση αυτή δημιούργησε πέρα από έναν μεγάλο Δήμο και τρεις μεγάλες δημοτικές επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και την ΔΗΚΕΠΑΠ. Η παρουσία μου στα κοινά γίνεται λοιπόν μέσω της Επιχείρησης, ως Προέδρου, σε έναν φορέα που ασχολείται με την πολιτιστική προβολή του νέου δήμου. Οι τομείς και οι δράσεις της επιχείρησης πολλοί και κατά κύριο λόγω κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Οι δομές Βοήθεια στο σπίτι, Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά και για άτομα με αναπηρίες, οι δύο φιλαρμονικές, η Σχολή Πληροφορικής, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο, τα Προγράμματα Μαζικού και τέλος η συνεργασία με σχεδόν 35 πολιτιστικούς συλλόγους από όλο τον δήμο Πέλλας, σε όλες τις δράσεις τους, είναι οι κύριοι τομείς της δράσης της ΔΗΚΕΠΑΠ. Παράλληλα στην ευθύνη της ΔΗΚΕΠΑΠ εντάσσονται και τα Πνευματικά Κέντρα των Γιαννιτσών, Κρύας Βρύσης και Πέλλας καθώς και το Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, όπου φιλοξενούνται εκατοντάδες μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις.

Το αντικείμενο του φορέα αυτού φαντάζει όμορφο και δελεαστικό, αλλά η πραγματικότητα για μένα ήταν γεμάτη νέες ευθύνες. Το νέο νομικό πρόσωπο με δικό του ΑΦΜ και εργαζόμενους, με εμπορικές συναλλαγές και προμηθευτές, ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή να ξεκινήσει καθώς η κληρονομία της ΔΗΚΕΠΑΠ από τους παλιούς δήμους ήταν πολύ «βαριά». Υπήρχαν αρκετά χρέη και δικαστικές διαμάχες με προμηθευτές, αλλά και με δημόσιους φορείς για απλήρωτες υποχρεώσεις. Η ΔΗΚΕΠΑΠ λοιπόν είχε να δώσει  καταρχάς έναν αγώνα βιοπορισμού στην κυριολεξία, ώστε να λύσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και να προχωρήσει ως υγιής φορέας χωρίς οικονομικές εκκρεμότητες. Η δοκιμασία μου για συνέχιση της ύπαρξης της εταιρίας αυτής ως υγιής επιχείρηση, απαλλαγμένη από όλα τα χρέη και τις υποχρεώσεις που κληρονόμησε, ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη και δύσκολη. Τα καταφέραμε όμως… Με πολλή προσωπική δουλειά, αλλά και με την υποστήριξη των μόνιμων υπαλλήλων που πραγματικά αγαπούσαν και νοιάζονταν για την εταιρία καταφέραμε να την «αναγεννήσουμε» από τα συντρίμμια της. Αναπολώντας τα χρόνια εκείνα, νιώθω ακόμα το σφίξιμο στο στομάχι για τον καθημερινό αγώνα να ανταπεξέλθω οικονομικά στις υποχρεώσεις της ΔΗΚΕΠΑΠ ώστε να πληρωθούν στην ώρα τους οι υπάλληλοι, οι κρατικοί φορείς, αλλά και οι προμηθευτές της.Το αποτέλεσμα όμως με δικαίωσε. Η επιχείρηση μπόρεσε να σταθεί στα πόδια της πληρώνοντας όλα τα οικονομικά της χρέη, χωρίς να στερήσει από κανένα την εργασία του και από τον δήμο Πέλλας την πολιτιστική προβολή που του άξιζε. Είναι πολύ σημαντικό ότι όλη αυτή η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος.

Πέρα από αυτό το δύσκολο κομμάτι της πορείας μου στην ΔΗΚΕΠΑΠ, έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις να θυμάμαι. Ο πολιτισμός είναι ένας υπέροχος χώρος γνώσης με κάθε είδος τέχνης και γνωριμίας με αξιόλογους ανθρώπους. Έκανα νέους φίλους, ήρθα κοντά με πολιτιστικούς συλλόγους που είχαν διαφορετικές κουλτούρες και παράδοση, είχα νέα μουσικά ακούσματα από τις συναυλίες που δόθηκαν, γνώρισα ανθρώπους του θεάτρου, συνομίλησα με τη νέα γενιά και πραγματικά άνοιξα νέους ορίζοντες. Όλα αυτά με βελτίωσαν ως άνθρωπο.Θέλω πραγματικά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που με βοήθησαν να ανταπεξέλθω σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, τόσο τους μόνιμους υπαλλήλους, όσο και τους εξωτερικούς συνεργάτες, για την ωραία συνεργασία και την σημαντική τους δουλειά, αλλά και στον δήμαρχο κ.Στάμκο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Σίγουρα θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων για την συνεργασία και την κατανόηση που έδειξαν στο πρόσωπο μου, σεβόμενοι τον αγώνα που δίναμε για την ευημερία της ΔΗΚΕΠΑΠ. Λυπάμαι πραγματικά για το τέλος αυτού του φορέα, αυτής της τόσο σημαντικής επιχείρησης που πραγματικά έχει τόσα πολλά να δώσει στο Δήμο Πέλλας και που της στερείται έτσι άδοξα αυτό το δικαίωμα.

**Ο Απόστολος Φάκκας διετέλεσε για δυο θητείες Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης επί δημοτικής αρχής Γρηγόρη Στάμκου. Πρωτόγνωρος για τον ίδιο, ένας χώρος πολιτισμού με πολλούς όμως τομείς δράσης, του αφήνειόπως δηλώνει, σημαντικές φιλίες και ουσιαστική γνώση. Στην δήλωσή του αναφέρει «Νιώθω τυχερός και ευγνώμων που μου δόθηκε η δυνατότητα να βρεθώ στο τιμόνι της ΔΗΚΕΠΑΠ ως Πρόεδρος αυτής της πολύ σημαντικής δημοτικής επιχείρησης για τα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του Δήμου Πέλλας.  Από την τιμητική αυτή θέση αλλά ταυτόχρονα και δύσκολη, έχω να θυμηθώ πολλά: αγωνίες, ανησυχίες, προβληματισμούς και άγχος που το τελικό αποτέλεσμα δικαίωνε τις επίπονες προσπάθειες και ακολουθούσαν χαμόγελα χαράς και ικανοποίησης. Κι αυτό φυσικά οφείλετεστους αξιόλογους συνεργάτες.  Μία ομάδα καταξιωμένων ανθρώπων με κοινό κίνητρο, κοινό στόχο και πάνω απ’ όλα πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως θα θυμάμαι με ιδιαίτερη αγάπη, ενώ θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην μνήμη μου ο ζωντανός αυτός οργανισμός της κοινωνικής προσφοράς, της δημιουργικής απασχόλησης  και του πολιτισμού».

Η τελευταία Πρόεδρος και εξίσου σημαντική για τους λίγους μήνες της ΔΗΚΕΠΑΠ πριν την αυτοδίκαιη κατάργηση των νομικών προσώπων των δήμων της χώρας με την ξαφνική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, εν μέσω αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν ακόμη μια νέα γυναίκα.

**Η Ιωάννα Ζαφειρίου βρέθηκε στο τιμόνι της επιχείρησης το φθινόπωρο του 2023,αντιμετωπίζοντας τις μεγάλες αλλαγές που κανείς δεν περίμενε. Η ίδια δηλώνει ευτυχής που έστω και για λίγο διάστημα βρέθηκε σε ένα χώρο γεμάτο πολιτισμό και δράσεις προβολής του δήμου. Στην δήλωσή της τονίζει πως «Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος. Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή που βρέθηκα στην ΔΗΚΕΠΑΠ μαζί με όλους τους εργαζόμενους στους τελευταίους μήνες λειτουργίας της επιχείρησης και ταυτόχρονα και της προσωπικής μου θητείας στην αυτοδιοίκηση. Ευχαριστώ όλους τους υπαλλήλους και τον καθένα ξεχωριστά, ενός τόσο σημαντικού οργανισμού, για την άριστη συνεργασία που είχαμε και για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Δεν ήθελα να έχω τον τίτλο της τελευταίας προέδρου της ΔΗΚΕΠΑΠ, αλλά δυστυχώς η επιχείρηση καταργείται λόγω κυβερνητικής απόφασης. Εύχομαι καλή χρονιά και καλή συνέχεια σε όλους. Και το σημαντικότερο να δοθεί στον πολιτισμό η θέση που του αρμόζει μέσα από τις υπηρεσίες του δήμου».

Για την ιστορία στην ΔΕΠΑΓ-ΔΗΚΕΠΑΠ διετέλεσαν Πρόεδροι:

Βορριά Ελένη

Πλιόγκας Ηλίας

Πέσιος Κώστας

Τσίτσος Νίκος

Μίγγας Πέτρος (Αντιπρόεδρος με χρέη προέδρου)

Πρόεδρος ήταν ο δήμαρχος Βαμβίνης

Σαμόπουλος Νίκος

Πισμίση Ελένη

Κουλούδης Μηνάς

Λούσπα Ερασμία

Λαγομάτη Ηλιάνα

Μπαλτζίδης Κώστας

Φάκκας Απόστολος

Επιτροπάκης Αθανάσιος

Φάκκας Απόστολος

Ζαφειρίου Ιωάννα

Μετά από 26 χρόνια ο μεγαλύτερος φορέας πολιτισμού «κλείνει» τις πόρτες του και αρχειοθετεί την ιστορία του. Ανάμεσα σε καλλιτέχνες, μουσική, θέατρο, εργαστήρια, εικαστικές τέχνες και πολλές εκδηλώσεις, αυτό που πρέπει μείνει είναι οι στίχοι του Σεφέρη…

«Στήνουμε Θέατρα

και τα χαλούμε

όπου βρεθούμε

κι όπου σταθούμε»

Στη νέα δημοτική αρχή όλες τις δράσεις και την προβολή του δήμου, αναλαμβάνει με βάση τις διατάξεις του νόμου η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού. Στην θέση της αντιδημάρχου ξανά μια νέα γυναίκα η Ευφροσύνη Μερεμητσάκη δηλώνει πως ο στόχος είναι κοινός για όλους με γνώμονα την αγάπη στον τόπο μας. Η νέα αντιδήμαρχος δήλωσε πως «θέλω αρχικά να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Ευστάθιο Φουντουκίδη για την επιλογή του να με προτείνει ως Αντιδήμαρχο στους ευαίσθητους τομείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού. Είναι τιμή για μένα… Η συγκεκριμένη αντιδημαρχία είναι ο πυρήνας της πολιτιστικής παραγωγής και τουριστικής προβολής του Δήμου μας και οι δυνατότητες εξέλιξης της είναι πολλές. Το ζητούμενο είναι να θέτουμε φιλόδοξους, υψηλούς και υλοποιήσιμους στόχους. Να παράγουμε πολιτισμό που προάγει την ποιότητα της ζωής των συνδημοτών μας, αξιοποιώντας παράλληλα την παράδοση, την τοπική κουλτούρα, αλλά και τα σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά δεδομένα. Επίσης να κάνουμε ελκυστικό το βαρύ τουριστικό προϊόν του τόπου μας που έχει πλούσια ιστορική κληρονομιά και φυσικό κάλλος». Και η κ. Μερεμητσάκη επισημαίνει πως «όλοι μαζί θα συνεργαστούμε για να επιτύχουμε την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής. Η αγάπη και η αγωνία για το μέλλον του τόπου μας, ο σωστός σχεδιασμός και η μεθοδική υλοποίηση του, θα είναι τα εργαλεία δουλειάς μας. Η ανταπόκριση φυσικά των δημοτών μας, αποτελεί πάντα την απαραίτητη προϋπόθεση της επιτυχίας. Διάθεσή μου είναι να συνεργαστώ ειλικρινά με όλους τους φορείς και συλλόγους του Δήμου μας, ώστε μαζί να πραγματώσουμε τον κοινό στόχο: την ανύψωση του πολιτιστικού και τουριστικού επιπέδου του Δήμου Πέλλας». 

Ευφροσύνη Μερεμητσάκη

Στις αφίσες των εκδηλώσεων και στα έντυπα θα λείπει πια το έμβλημα της ΔΗΚΕΠΑΠ.

Ο Πολιτισμός και Τουρισμός θα μείνουν σημαντικοί τομείς ενός δήμου…

Γιατί το να υπηρετείς τον πολιτισμό είναι πολιτική πράξη.

Πέρα από διαχωριστικές γραμμές και πρόσωπα. Αν η Ελλάδα έγινε γνωστή, το οφείλει σ’ ένα μεγάλο ποσοστό στους ανθρώπους της Τέχνης. Όλους αυτούς και πολλούς άλλους που ταξίδεψαν μαζί με την ελληνική ιστορία σε όλη τη γη. Γι’ αυτό είναι χρέος και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προωθεί τις Τέχνες, το θέατρο, την μουσική, την παράδοσή μας.

Ο πολιτισμός είναι το πιο ισχυρό μας όπλο… Η δύναμή μας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*