Δεληγιάννης Θόδωρος: Η ψήφος μας να δείξει την επόμενη μέρα

deligiannis thodoros pella

Σε λίγες ώρες οι πολίτες θα οδηγηθούν για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια στις κάλπες για να ψηφίσουν για τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Θα κληθούν να αποφασίσουν για το χωριό τους, το δήμο τους, την περιφέρειά τους και την Ευρώπη που θέλουν.

Δυστυχώς και αυτή τη φορά με ευθύνη του Πρωθυπουργού η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη, μέχρι να αναλάβει την εξουσία.

Ξεκίνησε με υποσχέσεις, με πολλά ΘΑ, με ευχολόγια και την περιγραφή μιας εικονικής πραγματικότητας, που δε συνάδει με αυτά που βιώνουμε καθημερινά ως πολίτες.

Ξεκίνησε με μια διάχυτη αγωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να συντηρηθεί ένα πολιτικό σύστημα, που προσπαθεί να εγκλωβίσει την κοινωνία με ρουσφέτια, με κάθε είδους εξυπηρετήσεις και αμέτρητες υποσχέσεις.

Ένα σύστημα που συνεχίζει να διαιωνίζει όλες εκείνες τις παθογένειες που είχε και οδήγησαν τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική. Ένα σύστημα που συνιστά πλέον παρελθόν για την πλειοψηφία της κοινωνίας, καθώς έχει κλείσει οριστικά τον κύκλο του.

Ωστόσο δυσάρεστο είναι το γεγονός πως και ορισμένοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, υιοθετούν αυτή την πρακτική και το μόνο που δεν τάζουν στους δημότες είναι θάλασσα.

Ως νέοι Μαυρογιαλούροι υπόσχονται δρόμους, πλατείες και έργα ανάπτυξης για τον τόπο. Περιφέρονται φωτογραφιζόμενοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθώντας επιτηδευμένα να φιλοτεχνήσουν ένα ψηφιακό πολιτικό προφίλ και να κρύψουν όχι μόνο το πολιτικό και το επαγγελματικό τους κενό, αλλά και το τεράστιο έλλειμμα γνώσης των προβλημάτων του τόπου αλλά και των λύσεων.

Πολλές φορές έχουμε ακούσει και εγώ είμαι θιασώτης αυτής της άποψης, ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας πρέπει να βγει μπροστά από την κοινωνία, ωστόσο σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει η κοινωνία των πολιτών να βγει μπροστά από την πολιτική ηγεσία του τόπου και να καταδείξει με την ψήφο της την επόμενη μέρα.

Την επόμενη μέρα που δεν θα πρέπει να υπάρχουν:

όσοι κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα έστω και μισό ευρώ. Αυτοί ανήκουν οριστικά στο παρελθόν, είτε αυτός είναι πρόεδρος τοπικού συμβουλίου, είτε δήμαρχος, είτε περιφερειάρχης, είτε βουλευτής

όσοι χρησιμοποιούν ή χρησιμοποίησαν την πολιτική ως μέσω δημιουργίας προσωπικής κινητής και ακίνητης περιουσίας και μέσω επαγγελματικής αποκατάστασης παιδιών και άλλων συγγενικών προσώπων

Την Κυριακή λοιπόν στις κάλπες είναι στο χέρι μας να ορίσουμε τα κριτήρια της ψήφου μας και να επιλέξουμε την επόμενη μέρα για το χωριό μας, το δήμο μας, την περιφέρειά και την Ευρώπη που θέλουμε.

Χωρίς συναισθηματισμούς, να επιλέξουμε αυτούς που θα πάνε τον τόπο ένα βήμα μπροστά, με αλήθειες, με πρόγραμμα, με μεθοδικότητα με αποτελεσματικότητα, γιατί διαχρονικά έχουμε πληρώσει ακριβά τις μεγάλες υποσχέσεις.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*