Χριστοδουλίδης: Μου μεταφέρονται μηνύματα του Ερντογάν για κινητοποίηση στο Κυπριακό

Μηνύματα του Ερντογάν για κινητοποίηση στο Κυπριακό μεταφέρουν στον Νίκο Χριστοδουλίδη ευρωπαίοι ηγέτες μετά τις συναντήσεις που είχαν με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Μεταφέρονται μηνύματα από τουρκικής πλευράς για την ανάγκη να υπάρξει κινητοποίηση στο Κυπριακό, είπε το βράδυ χθες Πέμπτη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi), επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι όλα αυτά η πλευρά μας θα τα δει στην πράξη μέσα από την ουσιαστική επανέναρξη των συνομιλιών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη δεξίωση της πρεσβευτού της Γαλλίας για την εθνική μέρα της χώρας και ερωτηθείς αν έχει ενημερωθεί για τις επαφές που είχαν ευρωπαίοι ηγέτες με τον Τούρκο πρόεδρο κατά τις οποίες του μεταφέρθηκαν ορισμένα μηνύματα, ο κύπριος πρόεδρος είπε ότι «έχω ενημερωθεί για τις πλείστες των συναντήσεων, θα έχω και αύριο ενημέρωση από κάποιους ευρωπαίους ηγέτες. Τα μηνύματα έχουν μεταφερθεί.

»Είναι σημαντικό, κρατώ το γεγονός ότι η δική μας πρωτοβουλία, η δική μας προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών έχει οδηγήσει και σε κινητοποίηση τη διεθνή κοινότητα, έχουν μεταφερθεί τα μηνύματα στον κ. Ερντογάν.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*