Χωρίς stop στον Έβρο – Δύο τα ενεργά μέτωπα – Εκκενώσεις οικισμών Γιαννούλη και Σιδηρώ

Ενεργά παραμένουν τα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς στον Έβρο, στις περιοχές της Λεπτοκαρυάς και ειδικότερα στη θέση Μεγάλο Ρέμα και στην Κοτρωνιά. Το έργο της κατάσβεσης, παρά τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις -επίγειες και εναέριες- που επιχειρούν αδιάλειπτα στην περιοχή, τις τελευταίες ώρες καθίσταται ακόμη δυσκολότερο κυρίως στο πύρινο μέτωπο της Κοτρωνιάς καθώς η αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων σε νοτιάδες, από βορειοανατολικούς που έπνεαν κόντρα στις φλόγες τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα σπρώχνει τη φωτιά με την πορεία της να μοιάζει ανεξέλεγκτη. Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν διατεθεί για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα με τη συνδρομή από αέρος 11 αεροσκαφών και πέντε ελικοπτέρων.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Γιαννούλη και Σιδηρώ Έβρου

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Γιαννούλη Έβρου προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γιαννούλη απομακρυνθείτε προς Σουφλί. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας .Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Εκκενώνεται ο οικισμός Σιδηρώ Έβρου. Οι κάτοικοι της περιοχής Σιδηρώ ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν προς Μέγα Δέρειο Έβρου. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στο Σιδηρώ απομακρυνθείτε προς Μέγα Δέρειο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*